Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General comunica a l’APF la candidatura per acollir la 37a Assemblea Regional Europa

El Consell General comunica a l’APF la candidatura per acollir la 37a Assemblea Regional Europa

Chisinau (Moldàvia), 20 de març del 2023

Marc Magallon a la Conferència de Presidents

Descarrega l'imatge (mida original)

El Consell General ha presentat la seva candidatura per organitzar la reunió de l’any 2025 de l’Assemblea Regional Europa de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). La decisió final es prendrà aquest estiu, del 4 al 9 de juliol, a la Sessió Plenària de l’APF que tindrà lloc a Montreal (Canadà).

El cap de la delegació andorrana, Marc Magallon, ha traslladat la invitació del Consell General per ser l’amfitrió de la 37a Assemblea Regional Europa en la Conferència de Presidents d’aquesta regió de l’APF que es celebra Chisinau (Moldàvia) fins aquest dimecres. Una primera proposta per acollir la reunió ja es va fer arribar al Bureau de l’APF aquest mes de gener i va ser molt ben rebuda.

Al llarg de la Conferència de Presidents també s’ha debatut sobre el Programa d’Accions de Cooperació (PAC) de la Regió Europa. En concret, es trasllada a França i Bèlgica, com a països encarregats de l’APF i de la Regió Europa, que arribin a un punt d’entesa sobre la modificació del reglament que ha de permetre una reorganització d’aquest programa.

D’altra banda, el cap de la delegació andorrana ha assistit al seminari sobre com els parlamentaris poden fer front a l’augment de la desinformació. Al llarg del seminari, s’han presentat 4 ponències que han avaluat l’estat de la desinformació en el món francòfon; la situació de la desinformació en la República de Moldàvia i les mesures adoptades en l’àmbit legislatiu; els efectes de la desinformació en les eleccions; i el rol dels parlamentaris per fer front a la desinformació.

 

Galeria d'imatges