Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General autoritza dos mesos més prorrogar la facultat del Govern per establir les restriccions i mesures previstes en la Llei qualificada de seguretat pública i en la Llei general de sanitat.

El Consell General autoritza dos mesos més prorrogar la facultat del Govern per establir les restriccions i mesures previstes en la Llei qualificada de seguretat pública i en la Llei general de sanitat.

Consell General, 9 d'abril del 2021

 

El Consell General en la sessió ordinària d'ahir dijous ha tractat 2 punts en l'ordre del dia. En el decurs del Ple s’ha aprovat per majoria la petició d’autorització per prorrogar la facultat del Govern d'establir les restriccions i mesures previstes en els articles 4 de la Llei 30/2018, del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública, i 59 de la Llei general de sanitat, del 20 de març de 1989. El resultat de la votació ha estat 21 vots a favor dels grups parlamentaris Ciutadans Compromesos, Liberal, Demòcrata i Socialdemòcrata i 4 vots en contra del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents i el de la consellera no-adscrita, Carine Montaner. El vistiplau serà per un període de dos mesos més.

El Projecte de llei de modificació de la Llei 24/2018, del 18 d’octubre, del Codi de procediment civil, ha estat aprovat per assentiment de tots els grups de la Cambra. La modificació del text pretén millorar el funcionament de l’administració de Justícia i alhora agilitzar-la. El Ministeri de Justícia i Interior apunta cap a un pla de xoc d'una durada de 2 o 3 anys per poder-ho fer possible.


 

Galeria d'imatges