Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Onze propostes de resolució presentades en el debat sobre l'orientació política de Govern

Onze propostes de resolució presentades en el debat sobre l'orientació política de Govern

Consell General, 13 de setembre del 2022

El debat sobre l'orientació política de Govern s’ha reprès aquest dimarts 13 de setembre a les deu del matí amb la resposta del cap de Govern a cada intervenció dels Grups Parlamentaris comportant l’obertura dels torns de rèplica.

La sessió ordinària s’ha reprès a dos quarts de cinc de la tarda amb el debat i la votació de les propostes presentades pels diferents grups parlamentaris. En total han estat onze (11) propostes de resolució presentades davant el Ple. La defensa de les propostes de resolució s’ha fet segons l'ordre de presentació i s’ha establert 10 minuts per proposta pels grups parlamentaris i 3 minuts per la consellera general no adscrita.

El resultat de les votacions de les onze propostes de resolució presentades en el Ple ha estat el següent:

 • Proposta de resolució relativa a encomanar la realització d’un estudi de viabilitat i de cost de la implantació d’una via de tren amb França i Espanya i d’un estudi sobre les solucions que millorin l’accés a Andorra ha estat aprovada per majoria. (GPCC).

    24 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, GPS, C. Montaner), cap vot en contra i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a encomanar avaluar la possibilitat d’establir una taxa turística als vehicles tipus càmping-car, autocaravanes i furgonetes habilitades per dormir i a determinar zones habilitades per aquest tipus de vehicles ha estat aprovada per majoria. (GPCC).

    18 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, C. Montaner) cap vot en contra i 9 abstencions (GP Terceravia+Ul+I , GPS).

 • Proposta de resolució relativa a impulsar enquesta per verificar el nivell de satisfacció dels treballadors del SAAS i detectar-ne els motius per poder fer proposta de millora ha estat rebutjada. (consellera no adscrita).

    7 vots a favor (C. Montaner, GPS), 17 vots en contra (GPD, GPL, GPCC) i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a la preservació del medi natural mitjançant la creació de parcs naturals, el desenvolupament d’un pla de gestió unificat d’aprofitament dels boscos i la possibilitat d’endurir sancions i controls ha estat aprovada per majoria. (GPD-GPL).

    24 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, GPS, C. Montaner), cap vot en contra i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a assegurar el seguiment efectiu i periòdic del resultat de les accions previstes al Pla de xoc de la Justícia mitjançant la comissió que ja hi ha en funcionament ha estat aprovada per majoria. (GPD-GPL).

    18 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, C. Montaner), 6 vots en contra (GPS) i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a encomanar la planificació necessària per gaudir l’any 2030 d’un parc d’habitatge de protecció pública equivalent al 25% del parc immobiliari d’Andorra ha estat rebutjada. (GPS).

    7 vots a favor (GPS), 17 vots en contra (GPD, GPL, GPCC, C. Montaner) i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a l’elaboració d’un programa sectorials obre la gestió forestal dins de l’Estratègia d’economia circular ha estat retirada en haver estat transaccionada amb la proposta de resolució núm. 4. (GPS).
 • Proposta de resolució relativa a la publicació del llistat de reglaments i normatives a implementar i el calendari de tramitació i aprovació previst ha estat rebutjada. (GPS).

    7 vots a favor (GPS, C. Montaner), 17 vots en contra (GPD,GPL, GPCC) i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a l’adequació del salari mínim interprofessional per tal que se situï en el 60% del salari mitjà ha estat aprovada per majoria. (GPS).

    24 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, GPS, C. Montaner), cap vot en contra i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a potenciar les mesures per impulsar i ampliar l’ús de la llengua catalana a la societat ha estat aprovada per majoria. (GPL).

    24 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, GPS, C. Montaner), cap vot en contra i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 • Proposta de resolució relativa a l’establiment d’un programa de bonificació dels carburants de locomoció i calefacció per als residents, empreses i negocis amb seu a Andorra ha estat aprovada per majoria. (GPS).

    23 vots a favor (GPD, GPL, GPCC, GPS, C. Montaner), cap vot en contra i 3 abstencions (GP Terceravia+Ul+I).

 

VÍDEO

Galeria d'imatges