Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova per unanimitat les tres inciatives legislatives destinades a fer front la greu crisi de la COVID_19.

El Consell General aprova per unanimitat les tres inciatives legislatives destinades a fer front la greu crisi de la COVID_19.

Consell General, 23 de març del 2020

El desenvolupament de la sessió ordinària d’avui s'ha vist alterat per l'adaptació de les mesures excepcionals adreçades a evitar contagis ocasionats per la COVID19. Així doncs, l’arc parlamentari ha estat format per quinze consellers generals permeten així respectar la proporció de la representació de totes les sensibilitats polítiques.

Seguidament s’han debatut les tres iniciatives parlamentaries previstes per avui, el Projecte de llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, el Projecte de llei qualificada dels estats d’alarma i emergència i la proposta de reforma del Reglament del Consell General essent totes elles aprovades per l’assentiment de tots els grups parlamentaris.

Així mateix, recordar que a l'inici del Ple la síndica general, Roser Suñé, ha volgut adreçar unes paraules a la ciutadania:

Paraules de la síndica general 

Permeteu-me unes paraules abans de començar la sessió:

Estem vivint dies difícils i complexos, possiblement mai imaginats.

Des d’aquí vull fer arribar els nostres desitjos de recuperació a les persones malaltes, amb el més sentit condol per la pèrdua que vam tenir ahir.

També el nostre agraïment a tot el personal sanitari i a aquelles persones que des del seu lloc de treball estan donant suport a la ciutadania (supermercats, farmàcies, benzineres, neteja, mitjans, cossos especials i tants d’altres)

I finalment dir-vos que serà la nostra força conjunta com a poble la que ens permetrà avançar en aquesta situació i continuar construint el nostre futur. L’esperit de solidaritat i coresponsabilitat demostrat fins ara ha de continuar viu entre nosaltres per refer una nova quotidianitat.

El Consell General es mantindrà ferm al servei del país, de tots vosaltres, en tot allò que calgui.

Abans d’acabar, us agraeixo l’esperit de cooperació i entesa demostrada.Galeria d'imatges