Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General aprova el pressupost per a l'exercici del 2023

El Consell General aprova el pressupost per a l'exercici del 2023

Consell General, 31 de gener del 2023

L'últim ple de la vuitena legislatura ha acabat a dos quarts de set de tarda. En la sessió d'avui la Cambra ha aprovat Proposta d'aprovació de l'adhesió d'Andorra a l'Acord relatiu a l'adopció de reglaments tècnics harmonitzats de les Nacions Unides aplicables a vehicles de rodes i als equipaments i les peces que s'hi puguin muntar i/o utilitzar, i sobre les condicions de reconeixement recíproc de les homologacions concedides conforme a aquests reglaments de les Nacions Unides, fet a Ginebra el 20 de març del 1958.

El Ple també ha aprovat la Proposta d’aprovació de la ratificació del Conveni entre el Principat d’Andorra i la República Txeca per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el capital i per prevenir l’evasió i el frau fiscals.

La Proposta d’aprovació de la ratificació del Conveni entre el Principat d’Andorra i el Principat de Mònaco per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i sobre el patrimoni i per prevenir l’evasió i l’elusió fiscals i la Proposta d’aprovació de la ratificació de l’Acord marc entre el Principat d’Andorra i el Banc Europeu d’Inversions sobre les activitats del Banc Europeu d’Inversions al Principat d’Andorra han estat aprovades per assentiment.

La consellera general, Judith Salazar (GPS) ha estat elegida membre de la Comissió Permanent amb el suport de tota la Cambra. L'elecció s'efectua per cobrir la vacant produïda entre els electes en col·legi nacional

La lectura de l’informe de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) corresponent a l’any 2022 ha anat a càrrec de Mònica Bonell, membre titular de la delegació andorrana a l'APCE.

Ferran Costa, membre titular de la delegació andorrana a l'Assemblea Parlamentària de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE) ha donat lectura a l’Informe de la delegació del Consell General a l’OSCE-PA corresponent a l’any 2022.

La Cambra ha donat llum verd al Projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2023, així com del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General pel mateix exercici. El debat s’ha iniciat examinant conjuntament les dues (2) reserves d'esmena presentades pel president del grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López. Les reserves d'esmena han estat rebutjades per majoria per 8 vots a favor (GPS+ Sra. Carine Montaner), 17 vots en contra (GPD, GPI, GPCC) i 2 abstencions (GP Terceravia + UL + I). La votació de les altres parts del text ha resultat per 17 vots a favor (GPD, GPI, GPCC) i 9 en contra (GPS + Carine Montaner + GP Terceravia + UL +I).

Abans d'aixecar la sessió, la síndica general, Roser Suñé, s'ha acomiadat dels consellers i conselleres generals i ha agraït els esforços fets i compartits durant la legislatura. Alhora ha agraït la feina feta als membres de la Sindicatura i al personal de la Casa.


VÍDEO

Galeria d'imatges