Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull una conferència amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Consell General acull una conferència amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La ponència ha anat a càrrec de Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, que ha parlat sobre el Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat.

L'acte, organitzat pel Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, ha servit per presentar el Conveni "com a motor de canvi i eina revolucionària, per construir una societat millor on tots tinguem el nostre espai". Josep Maria Solé ha subratllat que cal desenvolupar les capacitats de les persones, més que no pas focalitzar-se en la discapacitat, i aconseguir una major presència social de les persones amb discapacitat.

Abans d'iniciar la conferència, el síndic general, Vicenç Mateu, ha donat la benvinguda als assistents i ha recordat que el 10 d'octubre del 2013 el Consell General va aprovar la ratificació del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat. Mateu ha reconegut que aquesta fita es va poder assolir, en bona mesura, gràcies a la feina del teixit associatiu i ha destacat que el Conveni és "l’instrument que adapta a les persones amb discapacitat l’exercici dels drets humans i les llibertats fonamentals, i vincula els Estats que en formen part a prendre les mesures necessàries per garantir la igualtat davant la llei i la no discriminació. Un compromís, en definitiva, per fer efectius valors que tots nosaltres, cadascú des del seu àmbit d’actuació, defensem".

Tot seguit, ha intervingut la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, que ha explicat que en aquests moments s'està elaborant un informe de l'adequació d'Andorra al Conveni i ha avançat que des de la Secretaria d'Estat d'Ocupació s'està treballant en un programa de foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat.

Foto 1Foto 2

Galeria d'imatges