Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull l'acte del Dia Mundial de la Diabetis

El Consell General acull l'acte del Dia Mundial de la Diabetis

El Consell General ha acollit un any més l’acte organitzat per l’Associació de Diabètics d’Andorra amb l'objectiu de conscienciar la població sobre aquesta malaltia. A l'inici, el síndic general, Vicenç Mateu, ha manifestat el condol per les víctimes dels atemptats de París i ha expressat la solidaritat dels andorrans amb el poble francès. Tot seguit s'ha fet un minut de silenci.

El Dia Mundial de la Diabetis persegueix l'objectiu global de frenar el creixement d’aquesta malaltia. La jornada pretén conscienciar la població sobre la malaltia, donant a conèixer les causes, els símptomes, els tractaments i també les possibles complicacions associades a la diabetis.

L’acte ha comptat amb la participació de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosar Ferrer, que ha informat dels detalls de la prova pilot de la diabetis dirigida per aquest Ministeri, els resultats de la qual es publicaran a principis de l’any vinent. Ferrer ha explicat quina ha estat la seva acceptació, en quina fase es troba i els nous objectius estipulats dins el marc del Pla de Salut 2020, que impliquen dissenyar i implementar la Xarxa de diabetis de cara a l’any vinent.

Així mateix, durant l'acte s'han practicat, per part de la infermeria del SAAS, controls de glucèmia gratuïts per a tots els assistents. La jornada ha culminat amb una actuació dels Castellers d’Andorra, que han aixecat diversos pilars a la plaça del Consell General amb un cercle blau a la base. El cercle blau és el símbol de la lluita contra la diabetis.

Foto 1Foto 2Foto 5Foto 4Foto 7Foto 8

 

Galeria d'imatges