Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull la trobada oficial de la Xarxa de joves parlamentaris de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

El Consell General acull la trobada oficial de la Xarxa de joves parlamentaris de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

Hi participen prop d’una vintena de parlamentaris de 10 països membres de l’OSCE-PA

Tots ells parlamentaris menors de 35 anys i membres de l’OSCE-PA que s’han desplaçat fins a Andorra per participar en les tres sessions de treball que tindran lloc divendres durant tot el dia.

La primera sessió, moderada per la Representant especial de joventut de l’OSCE-PA, Farah Karimi (diputada holandesa) s’analitzarà el punt suplementari sobre joventut que se sotmetrà a votació durant la propera Sessió anual de l’Assemblea que tindrà lloc al juliol a Birmingham.

En la segona sessió de treball, els joves parlamentaris tindran l’oportunitat de presentar les polítiques nacionals de joventut respectives, quins són els principals reptes a què s’enfronten, com treballen els respectius parlaments per la joventut i quina és la representació dels joves dins dels respectius partits polítics.

La tercera i última sessió servirà per tractar l’elaboració d’una proposta de Declaració d’Andorra que es sotmetrà a votació dels participants. El document pretén, entre d’altres, promoure la participació dels joves parlamentaris dins l’OSCE-PA i la seva incidència dins de l’organització,  l’elaboració d’una estratègia i un pla per a la joventut o l’adopció de mecanismes de control per fomentar una millor comunicació i transparència sobre el treball que realitza l’Assemblea parlamentària de l’OSCE en matèria de joventut.

Aquesta és la tercera reunió de la Xarxa de joves parlamentaris de l’OSCEPA que es va constituir el mes de desembre de l’any 2021. En l’última reunió, celebrada el passat mes de febrer a Viena, Roger Padreny fou escollit membre del Comitè executiu de la Xarxa de joves.

Aquesta tarda tindrà lloc l’acte de benvinguda als participants per part del membre de la Delegació del Consell General a l’Assemblea parlamentària de l’OSCE i membre del Comitè executiu de la Xarxa de joves parlamentaris, Roger Padreny, juntament amb la Síndica General i la Subsíndica General els participants en aquesta trobada. A la recepció també hi assisteixen els membres de la Delegació del Consell General a l’OSCE-PA, Sandra Codina i Joan Carles Camp, a més dels consellers generals, Mònica Bonell, Berna Coma, Carles Sánchez, i de la Ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach i l’Ambaixador a l’OSCE, Jaume Serra.

Galeria d'imatges