Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull la presentació del llibre 'Carlemany i Andorra. Història de la Carta Pobla, el document que va originar una llegenda’

El Consell General acull la presentació del llibre 'Carlemany i Andorra. Història de la Carta Pobla, el document que va originar una llegenda’

Consell General, 14 d'abril del 2021

El vestíbul del Consell General va acollir ahir al vespre la presentació del llibre 'Carlemany i Andorra Història de la Carta Pobla, el document que va originar una llegenda’ de l'autor, Oliver Vergés i publicat per Anem Editors.

Aquest llibre és un testimoni que ens ajuda a conèixer moments claus de la història andorrana. El llibre analitza i exposa la falsedat de la Carta Pobla -del segle XII i possiblement d’autoria andorrana-, que té com a finalitat protegir interessos andorrans relacionats en fiscalitat, territorials i jurídics. La motivació del document és la defensa de les llibertats andorranes davant amenaces exteriors. L'autor va apuntar que l’himne andorrà “El Gran Carlemany” és la última cristal·lització de la llegenda.

El llibre ha estat presentat per la síndica general, Roser Suñé, per l’autor del pròleg i exdirector de l’Institut d’Estudis Andorrans, Jordi Guillamet juntament amb l’autor, Oliver Vergés.


El llibre ja es troba a la venda.

 

Galeria fotogràfica

Galeria d'imatges