Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull la presentació del llibre “La Constitució del Principat d’Andorra: la resposta als reptes de les institucions preconstitucionals en el segle XX ( 1930-1993)”

El Consell General acull la presentació del llibre “La Constitució del Principat d’Andorra: la resposta als reptes de les institucions preconstitucionals en el segle XX ( 1930-1993)”

Consell General, 22 de setembre del 2021

Dimarts, 21 de setembre ha tingut lloc la presentació del llibre “la Constitució del Principat d’Andorra: la resposta als reptes de les institucions preconstitucionals en el segle XX ( 1930-1993)” del Dr. Nemesi Marqués.

Es tracta d'un llibre que analitza un ventall de qüestions de la transició d'Andorra, al reconeixement del Principat com a Estat sobirà i a la ratificació de la seva condició de subjecte de ple dret de la comunitat internacional.

Marqués ha manifestat que el llibre exposa “una selecció d’episodis -alguns molt remarcables-, que sempre evidencien un dèficit institucional que cal donar-hi resposta. El procés es recull en diverses èpoques i Marqués ho personalitza concretament tres: Bisbe Justí Guitart i Vilardebó, Bisbe Iglesias i Navarri i Bisbe Joan Martí i Alanís. L'autor assenyala que tots ells aportaren un element específic i propi que va servir per establir els fonaments de la Constitució, la sobirania, la representació exterior i la reforma interna.”

La presentació ha anat a càrrec del Sr. Joan Josep López Burniol, primer magistrat del Tribunal Superior d'Andorra (1987-1993) i del Tribunal Constitucional d'Andorra (1993 - 2001). La síndica general, Roser Suñé Pascuet, ha obert l'acte amb un discurs de benvinguda i la cloenda ha anat a càrrec del Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives.

 

 

 

Galeria d'imatges