Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull la conferència "El coprincipat, garantia de la independència d'Andorra: episodis de la nostra història"

El Consell General acull la conferència "El coprincipat, garantia de la independència d'Andorra: episodis de la nostra història"

Consell General, 17 de novembre del 2022

Dimarts, 15 de novembre ha tingut lloc la conferència "El coprincipat, garantia de la independència d'Andorra: episodis de la nostra història" a càrrec del notari i doctor en Dret Constitucional i Ciència Política, Isidre Bartumeu. L’acte ha estat organitzat pel Grup d’ex-Síndics i ex-Consellers Generals (GESCO) amb el suport del Consell General.

Es tracta d'una conferència fruit de la tesi doctoral que Isidre Bartumeu va presentar el passat mes de juny, a l’aula magna de la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i ha treballat durant dotze anys.

Bartumeu ha exposat la tesi presentant les idees mare del treball i desenvolupant les catorze conclusions que recullen aquesta. Alhora, a fet esment de fets importants de la història del Principat; què va intentar fer el general Franco l’any 1983 amb el seu règim amb Andorra? o què va passar l’any 1881, quan Espanya i França van estar gairebé d’acord en repartir-se el territori andorrà?

Durant l’acte també ha explicat com el desenvolupament institucional del Principat, en el decurs de més de 1000 anys, ha estat vinculat a la interacció dels Coprínceps i els òrgans de govern de base popular.

La síndica general, Roser Suñé, ha obert l'acte amb un discurs de benvinguda i on ha recordat que “una reflexió és sobre el Principat és importantíssima de fer en qualsevol moment i en aquest món canviant que ens ha tocat gestionar és important que tinguem coneixement d’on venim, quin ha estat el nostre passat que ens identifica a l’exterior i cap on podem anar”. La conferència ha estat moderada pel vocal del Grup d’ex-Síndics i ex-Consellers Generals (GESCO), Miquel Armengol.

Galeria d'imatges