Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Els nois i noies membres del 19è Consell General dels Joves comencen el treball en comissions

Els nois i noies membres del 19è Consell General dels Joves comencen el treball en comissions

Consell General, 25 de febrer del 2021

Estudiants de tot el país aborden, entre d'altres temes, la implementació d’una nova assignatura per competències per a la vida, l’increment de l’oferta d’estudis superiors i la creació de centres d’investigació a Andorra.

 

El Consell General ha acollit aquest dimecres la dinovena edició del Consell General dels Joves. Enguany els alumnes participants s’han distribuït en sis comissions per reduir l’aforament de les sales. Les comissions han estat presidides, com és habitual, pels membres de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports i assistides pels secretaris de comissions.

En aquesta jornada de treball els joves s’han reunit per tractar sis proposicions de llei relacionades en la implementació d’una nova assignatura per competències per a la vida, en la  instauració de la jornada intensiva a segona ensenyança i batxillerat, en incrementar la oferta d’estudis superiors, en la diversificació del comerç. Segle XXI, la reducció de la quota de nous emprenedors autònoms i per últim la Proposició de llei per a la creació de centres d’investigació a Andorra. 

Les propostes treballades han estat esmenades per aconseguir que el text final reflecteixi l'opinió i els interessos de les persones que els han elegit (la seva classe o el seu centre). Els representants dels joves han defensat les esmenes presentades i han intentat convèncer la resta de membres de la comissió perquè les acceptessin. Les esmenes poden ser rebutjades pels presidents de les comissions si consideren que no s’adeqüen a la matèria que tracta la proposició de llei. 

 

Sessió plenària

La sessió plenària que se celebrarà degut a la pandèmia, en format reduït i dividida en dues parts, tindrà lloc el proper 17 de març a les 9 hores.

 

 


Galeria d'imatges