Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Donació de l'obra 'Andorra Aeterna' a la Biblioteca Martí Salvans

Donació de l'obra 'Andorra Aeterna' a la Biblioteca Martí Salvans

Ahir es va formalitzar el lliurament de l'obra 'Andorra Aeterna', editada per la Biblioteca Impossible, a la biblioteca del Consell General.

La donació es va formalitzar en un acte en el qual van participar la subsíndica general, Mònica Bonell, i l'editor i director de la Biblioteca Impossible, Miquel Huguet. 'Andorra Aeterna' és una obra que compila la reproducció facsímil dels documents clau de la història d'Andorra, entre els quals els Pariatges, el 'Manual digest' o la Constitució original. Les reproduccions s'acompanyen de les corresponents transcripcions, així com d'un llibre d'interpretació i síntesi elaborat per diferents historiadors del país.

Paraules de la subsíndica general, Mònica Bonell, amb motiu de la donació de l'obra 'Andorra Aeterna' a la Biblioteca Martí Salvans:

Distingides autoritats,

Senyores i senyors,

Permeteu-me que en primer lloc agraeixi, molt sincerament, el senyor Miquel Huguet Viñas, editor i emprenedor de la Biblioteca Impossible, per aquesta donació del primer volum de l’obra ‘Andorra Aeterna’ a la Biblioteca del Consell General – la Biblioteca Martí Salvans.

Aquesta iniciativa ha permès aplegar, en un únic volum, els documents essencials de la història d’Andorra i posar-los a disposició de bibliòfils i altres persones interessades, en una reproducció facsímil fidel als originals. El Consell General, com bé sabeu, promou la investigació històrica a través del Premi Principat, que es convoca anualment. Entenem que la investigació històrica en general, i la investigació sobre la història de les nostres institucions en particular, permet afirmar-nos com a país en un món globalitzat i que tendeix a la uniformització.

Som un país petit, però amb una història més de set cops centenària de la qual ens sentim orgullosos. El nostre parlament, el Consell General, té les seves arrels en el Consell de la Terra, del qual ben aviat, el 2019, en celebrarem el 600 aniversari. Creiem que aquest esdeveniment contribuirà a posar en valor la particular estructura institucional d’Andorra i la nostra singularitat, dins i fora de les nostres fronteres.

Estem convençuts que l’acció de les institucions, però també la iniciativa privada, poden i s’han de donar la mà en la consecució d’aquest objectiu: que la història sigui un element d’identitat i de cohesió. Cohesió que està al centre del nostre lema: Virtus unita fortior.

Moltes gràcies novament, al Sr. Miquel Huguet Viñas i a la Biblioteca Impossible, i moltes gràcies a totes les persones que ens heu volgut acompanyar en aquest acte de donació.

Gràcies i bona tarda.

Galeria d'imatges