Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Divuitena sessió plenària del Consell General dels Joves

Divuitena sessió plenària del Consell General dels Joves

Consell General, 10 de juny del 2020

Aquest dimecres 10 de juny ha tingut lloc el 18è Consell General dels Joves i el lliurament de premis de l'11è Concurs de Cartells anunciadors d'aquesta edició.

La sessió plenària s'havia de realitzar el passat mes de març però degut a la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2 es va haver d'ajornar.

En aquesta ocasió, els premis del Concurs de cartells s'han lliurat avanç d'iniciar la sessió i les alumnes Laia Solé, Clàudia Torralba i Clàudia Baró, han estat les guanyadores del primer premi, primera i segona finalista respectivament del Concurs d'enguany.

La sessió plenària ha començat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de la COVID-19 i amb unes paraules de benvinguda de la síndica general, Roser Suñé. 

 

Un any més 22 joves conselleres i consellers han ocupat els escons de l'hemicicle del nou edifici del Consell General tot i que enguany -seguint els protocols de seguretat relatius a les mesures excepcionals per fer front a la infecció de la COVID-19- l'aforament dels seients destinats a l'alumnat ha estat limitat a 14 representants deixant, com a mínim, un escó entre cadascun dels membres. La sessió també ha comptat amb l’assistència del cap de Govern, de la Ministra d’Educació, així com la dels representants dels diferents sistemes educatius del país.

La joventut ha aprovat cinc de les sis proposicions de llei presentades, proposicions de lleis centrades en el salari mínim interprofessional i l’ampliació de la baixa de maternitat. Els resultats de les votacions han estat els següents: 

  • Proposició de llei per augmentar el salari mínim interprofessional.

12 vots a favor, 1 vot en contra i 1 abstenció

  • Proposició de llei pel foment de l’esport d’alt rendiment.

5 vots a favor, 6 vots en contra i 3 abstencions

  • Proposició de llei per l’ampliació del descans per maternitat i paternitat.

10 vots a favor, cap en contra i 4 abstencions

  • Proposició de llei de reducció i regulació del consum de carn.

5 vots a favor, 4 vots en contra i 5 abstencions

  • Proposició de llei per a la protecció de les abelles.

13 vots a favor, cap en contra i 1 abstenció

  • Proposició de llei per a la millora de la qualitat de vida dels animals dels centres de refugi i el seu ús terapèutic amb persones grans.

11 vots a favor, cap en contra i 3 abstencions

 

El Consell dels Joves és un projecte del Consell General organitzat per la Comissió d'Educació, Recerca, Cultura i Esports en col·laboració amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

 

 

Galeria d'imatges