Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF)

Delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF)

29a Assemblea Regional Europa (27-29 de setembre 2016, Vall d’Aosta)

Tres membres de la secció andorrana de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) -Patrícia Riberaygua (GPD), Carine Montaner (GPL) i Miquel Aleix (GPD)- s’han desplaçat a la Vall d’Aosta (Itàlia) per participar a la 29a Assemblea Regional Europa de l’APF.

Demà dimarts a primera hora del matí es reuniran els presidents de les delegacions per fer el punt de les qüestions més rellevants sorgides des de la seva darrera reunió del passat mes de maig. Patrícia Riberaygua hi participarà en tant que Presidenta de la delegació andorrana. Seguidament, tots els membres de la delegació assistiran a les ponències organitzades al voltant de la francofonia econòmica. Està previst que la delegació andorrana participi als debats organitzats sobre: el paper de la innovació i l’economia; les mesures a prendre per reforçar la formació i millorar l’accés dels joves a l’emprenedoria; i el suport a donar a les empreses davant el repte de la internacionalització.

Dimecres continuaran els treballs, amb 3 ponències: la ponència del Prof. Massimo Leveque, economista italià, sobre les oportunitats i els inconvenients per al desenvolupament de les empreses locals; la ponència del Sr. Dian Petkov, actor econòmic d’Europa central i oriental,  sobre els problemes del desenvolupament econòmic i de l’emprenedoria a l’Europa Central i Oriental; i la ponència del Sr. Yagambaran Soobramanien, representant de la Commonwealth, sobre les estratègies d’aquesta associació de 53 estats sobirans que algun cop van ser governades, directament o indirectament per l’imperi britànic. Els treballs finalitzaran amb l’organització d’una taula rodona sobre les reformes en matèria d’acceleració econòmica i les respostes a donar a les necessitats canviants de les PIME.

L’APF està integrada per 4 regions: Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia Pacífic.

La secció andorrana forma part de la Regió Europa, juntament amb 30 altres seccions. D’entre aquestes, 12 provenen de parlaments nacionals d’Estats membres de la UE i 3 de parlaments d’estats candidats a esdevenir-ne.

La Regió Europa en tant que regió integrada per parlaments de països molt heterogenis fa anys que treballa per a la creació d’una zona multicultural i multilingüe a través l’enfortiment de l’ús de la llengua francesa.

 

Galeria d'imatges