Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social'

Conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social'

El vestíbul del Consell General ha acollit la conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social', a càrrec del psicòleg Gabriel J. Martín, organitzada pel Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior amb la col·laboració de l'associació Som Com Som.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, d'introducció a la conferència 'L'homofòbia vista des del paradigma de la desigualtat social':

Distingides autoritats, senyores i senyors,

Distingides autoritats, senyores i senyors,

Bona tarda i benvinguts al Consell General.

És per a nosaltres un plaer col·laborar una vegada més amb el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior en l’organització d’un acte que, focalitzant-se en una problemàtica concreta –en aquest cas l’homofòbia–, ens fa reflexionar sobre els nostres valors com a societat i ens ajuda a avançar cap a un model més just i igualitari.

Avui podrem escoltar a Gabriel J. Martín, psicòleg que s’ha especialitzat en la psicologia afirmativa per tal que els seus pacients acceptin la seva homosexualitat i puguin viure-la amb naturalitat. Un procés d’acceptació que, de ben segur, seria més senzill si fos el conjunt de la societat qui visqués amb naturalitat la diversitat sexual.

L’acte d’aquesta tarda compta també amb el suport de l’associació Som Com Som, que fa anys que lluita a casa nostra en contra de la discriminació i, doncs, a favor de la igualtat efectiva i real del col·lectiu LGTB. A ells els vull agrair la tasca de conscienciació que duen a terme.

Precisament per donar a conèixer l’associació, però també la feina de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern d’Andorra, s’han editat uns díptics informatius per aclarir tot de dubtes que poden sorgir sobre la identitat i l’orientació sexual. Ahir, en aquest espai mateix, recordava l’article 6 de la nostra Constitució, que diu –i cito literalment-:  “Totes les persones són iguals davant la llei. Ningú no pot ésser discriminat per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió, o qualsevol altra condició personal o social.

Els poders públics han de crear les condicions per tal que la igualtat i la llibertat dels individus siguin reals i efectives”.

Amb actes com la conferència d’avui, doncs, no fem sinó complir amb el nostre deure com a institució.

Moltes gràcies per la vostra assistència.

Galeria d'imatges