Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Conferència 'La dona al final de l'Edat Mitjana'

Conferència 'La dona al final de l'Edat Mitjana'

L'historiador Albert Pujal oferirà la xerrada el proper 8 de març, a les 18 hores, al vestíbul del Consell General, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

Pujal és autor, entre d'altres, de l'estudi 'Ordino segle XVI. La vida a Andorra a l'Edat Mitjana'. En la seva conferència, l'historiador i escriptor ens parlarà del paper de la dona en una època en què els homes eren els protagonistes de la vida pública, mentre que les dones "amb molta menys visibilitat, no es pot negar que, en molts casos, han estat el motor que ha permès la subsistència de les famílies, i de les cases, durant generacions".

A través de documents de capitulacions matrimonials, d’actes de compra-venda de patrimoni, d’inventaris, dels testaments o de les actes baptismals, Pujal ens explica que es pot "recrear de manera força acurada el paper i la funció de la dona a l’Edat Mitjana". Aprofitant la recerca que ha fet l'autor de l'època i acostant-nos a poc a poc a la celebració del 600 aniversari del Consell de la Terra, el Consell General ofereix en aquesta ocasió una aproximació històrica a la jornada del 8 de març.

Galeria d'imatges