Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Concert de l’ONCA per commemorar el Dia Internacional de la Pau

Concert de l’ONCA per commemorar el Dia Internacional de la Pau

Casa de la Vall, 17 de setembre de 2023

Aquest dijous, 21 de setembre, és el Dia Internacional de la Pau i el Consell General el commemorarà amb un concert especial de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) amb un programa dissenyat expressament per aquesta efemèride.

‘Emocions en temps de conflicte’ dirigit per Albert Gumí i a càrrec del quintet de corda de l’ONCA pretén fer reflexionar a l’espectador sobre els sentiments que provoquen els conflictes armats.

A través de les peces musicals, afloraran diverses emocions com ara la compassió, la desolació, l’agitació, la ràbia, la tristesa… Gumí ha plantejat un repertori on es combinen peces dels grans mestres amb una narració que interpel·la al públic, traslladant-lo a una situació que és irracional i incomprensible com ho són les guerres i que provoquen sentiments sovint contradictoris.

El programa inclou composicions de Beethoven, Mozart, Schubert, Haendel, Mendelssohn, entre altres, però també peces tradicionals com la conegudíssima El Cant dels Ocells que va popularitzar Pau Casals i que després de la seva interpretació a la seu de les Nacions Unides es va convertir en tot un himne de la pau.

El concert ‘Emocions en temps de conflicte’ tindrà lloc aquest dijous, 21 de setembre, a partir de les 20.30 h al vestíbul del Consell General. L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat.


Galeria d'imatges