Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Col·loqui amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Col·loqui amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El vestíbul del Consell General ha acollit el col·loqui 'Mare i discapacitat' organitzat per la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD).

El col·loqui moderat per Ramon Nicolau, expert en polítiques socials al Principat d'Andorra, ha comptat amb la participació de tres mares de persones amb discapacitat: Anna Tohà, Neus Banús i Montserrat Llampayas, que han fet les respectives aportacions des de l'experiència del dia a dia. L'acte ha estat introduït pel síndic general, Vicenç Mateu; el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; i la presidenta de la FAAD, Agustina Grandvallet.

Paraules del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu del col·loqui 'Mares i discapacitat':

Distingides autoritats, senyores i senyors,

Bona tarda i benvinguts.

El Consell General se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que tindrà lloc el proper dia 3 de desembre, i ho fa acollint l’acte organitzat per la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat. Es tracta, en aquesta ocasió, d’un col·loqui que porta per títol “Mare i discapacitat” i que pretén reflexionar sobre l’acceptació de la discapacitat per part de l’entorn més proper.

Si l’any passat parlàvem del marc que ofereix la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat i de les oportunitats que se’n deriven, aquesta vegada anem a les vivències del dia a dia d’aquestes mares de fills amb discapacitat. De ben segur que el debat servirà per trencar tòpics i també per prendre consciència d’aquells aspectes que, des de les institucions i les administracions públiques, hauríem de treballar per millorar.

Vull aprofitar l’acte d’avui per felicitar la tasca de les associacions i de la Federació, que donen suport a les persones amb discapacitat i a les seves famílies en els àmbits més diversos, i que traslladen les seves consideracions i els seus neguits als responsables polítics. Al cap i a la fi, i tal i com ens recorda l’article 6.2 de la Constitució,  el deure dels poders públics –el nostre deure- és el de “crear les condicions per tal que la igualtat i la llibertat dels individus siguin reals i efectives”.

Abans de cedir la paraula al ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, voldria agrair la participació al col·loqui d’aquestes tres mares, l’Anna Tohà, la Neus Banús i la Montserrat Llampayas, que ens han vingut a explicar la seva experiència personal, i del Ramon Nicolau que farà de moderador.

I gràcies també a tots vostès per la seva assistència.

Galeria d'imatges