Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Carles Enseñat, elegit Síndic General de la IX legislatura constitucional

Carles Enseñat, elegit Síndic General de la IX legislatura constitucional

Casa de la Vall, 26 d'abril del 2023. Sessió Constitutiva del Consell General de la IX legislatura constitucional

Moment que Carles Enseñat jura com a nou Síndic del Consell General

Descarrega l'imatge (mida original)

Aquest dimecres 26 d'abril ha tingut lloc la Sessió Constitutiva del Consell General de la IX legislatura constitucional. En aquesta s'ha votat l'elecció de Carles Enseñat com a Síndic General, i de Sandra Codina com a Subsíndica General. Finalitzada la votació, Enseñat ha iniciat la seva intervenció recordant que aquesta legislatura s'inicia en l'any de la commemoració del 30è aniversari de la Constitució d'Andorra. Així mateix, ha felicitat els consellers i conselleres que han jurat o promès el seu càrrec durant la Sessió Constitutiva, destacant la diversitat de generacions polítiques presents. També els ha volgut agrair la confiança dipositada tant en ell com en la Subsíndica Codina

Enseñat ha posat èmfasi en la centralitat històrica i institucional del Consell General dins la vida política d'Andorra. Ha recordat les paraules dels síndics anteriors -preconsitucionals- Francesc Cairat i Julià Reig, els quals van destacar la capacitat del país per superar adversitats, mantenir l'estabilitat de les institucions i protegir el patrimoni natural i cultural del país. Aquestes reflexions mostren la importància d'aprendre del passat per saber enfrontar-se als reptes del futur, ha subratllat.

El Síndic General ha fet una crida a la responsabilitat de les conselleres i consellers per convertir el Consell General en un espai central de "reflexió, i debat" en benefici del país i dels seus ciutadans. També ha defensat la importància de potenciar el diàleg constructiu, la cerca d'acords comuns i el respecte als procediments i institucions democràtiques.

Enseñat s'ha compromès a treballar amb "temps, treball i rigor" per aconseguir "les millors lleis, les millors solucions als reptes socials i econòmics d'Andorra, i teixir els consensos més amplis". Amb aquesta finalitat, ha expressat la seva voluntat de construir un Consell General "transparent, obert i útil" per a totes les persones del país, que esdevingui pilar essencial de l'Andorra moderna i que "ausculti el batec i les aspiracions de la societat andorrana".

Per concloure, Enseñat ha agraït el mestratge dels tres síndics anteriors -ha tingut unes paraules especials d'agraïment per a Roser Suñé- i ha destacat el paper crucial del Consell General en la història i la vida política d'Andorra, com a institució on s'han decidit molts dels destins del país. Amb aquest compromís i petició de responsabilitat compartida, el nou Síndic General ha finalitzat el seu discurs amb un "Visca Andorra".

Galeria d'imatges