Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Cardús parla des de l'òptica social dels 'Sis grans desafiaments actuals de la democràcia'

Cardús parla des de l'òptica social dels 'Sis grans desafiaments actuals de la democràcia'

Consell General, 14 de maig de 2018.

El sociòleg Salvador Cardús ha estat l'encarregat de pronunciar la segona conferència dins del marc del Cicle de Conferències sobre la Democràcia, que el Consell General organitza coincidint amb el 25è aniversari de la Constitució. Cardús, fidel al títol de la conferència, ha enumerat els 'Sis grans desafiaments actuals de la democràcia' que es donen de manera global: les dificultats per desenvolupar una educació cívica democràtica, el paper de les xarxes socials, el populisme que no respon a la complexitat de la realitat social, la dicotomia entre l'emoció i la racionalitat, la postveritat i els límits a la llibertat d'expressió.

Pel que fa a la postveritat, Cardús ha volgut deixar clar que no és un concepte que tingui a veure amb la mentida -inherent a l'ésser social, segons ha assenyalat- sinó amb la credulitat, És a dir, que les persones es creguin o estiguin disposades a creure's afirmacions que no s'ajusten als fets. En aquest sentit, i com a antídot a la postveritat, el sociòleg ha defensat l'esperit crític.

Cardús ha volgut cloure la conferència amb un missatge optimista, tot recordant que les diferents èpoques de la història han hagut de superar els seus propis reptes i que els avenços tecnològics suposen en general una millora de la qualitat de vida.

Galeria d'imatges