Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Canvi climàtic, cooperació multilateral en drets humans i els anomenats conflictes prolongats centraran la sessió d’hivern de l’OSCE-PA.

Canvi climàtic, cooperació multilateral en drets humans i els anomenats conflictes prolongats centraran la sessió d’hivern de l’OSCE-PA.

19ena Sessió d’hivern de l’OSCE-PA a Viena del 20 al 21 febrer

El Centre de congressos “Hofburg” a Viena acollirà dijous i divendres, la 19ena Sessió d’hivern de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE. Uns tres-cents parlamentaris de 57 països han confirmat la seva assistència. El Consell General estarà representat pels consellers generals: Ferran Costa Marimon (GPL); Roger Padreny Carmona (GPS) i Sandra Codina Tort (GPD).

La sessió d’obertura, que tindrà lloc dijous, comptarà amb les intervencions del president del Consell Nacional d’Àustria, el Sr. Wolfgang Sobotka així com del president de l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE, el Sr. George Tsereteli. També intervindrà un representant de la presidència albanesa de l’OSCE i el secretari general, Sr. Roberto Montella.

Els tres Comitès generals de la l’Assemblea Parlamentària de l'OSCE escoltaran experts rellevants, com ara l'Alt Comissionat de Drets Humans de les Nacions Unides, caps de les institucions de l'OSCE i representants governamentals dels països de l'OSCE. Els membres abordaran qüestions com ara aprofitar les eines i mecanismes de l'OSCE de manera eficient per resoldre conflictes prolongats; les implicacions de la seguretat en matèria de canvi climàtic; i la cooperació multilateral de drets humans.

La sessió conjunta de cloenda de les tres Comissions generals, que tindrà lloc divendres, inclourà un debat especial sobre la lluita contra l’antisemitisme, la discriminació i la intolerància a la regió de l’OSCE. La sessió també comptarà amb informes dels líders de les missions recents d’observació electoral a Ucraïna, Bielorússia, Uzbekistan i Azerbaidjan, seguits de debats.

Galeria d'imatges