Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Berna Coma participa en la Comissió Permanent de l’APCE

Berna Coma participa en la Comissió Permanent de l’APCE

París (França), 7 de març del 2024

La Comissió Permanent de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) s’ha reunit, aquest dijous, a París (França). En aquesta reunió han participat una cinquantena de membres de l’APCE, entre els quals, Berna Coma que hi ha assistit com a vicepresidenta de l’organisme.

En la sessió d’aquest dijous, la Comissió Permanent de l’APCE, a part de tractar temes de funcionament i la preparació per la sessió plenària de l’abril, també ha aprovat dos informes, ambdós amb el vot a favor de Berna Coma, presidenta de la delegació del Consell General a l’APCE, sobre ‘El dret a la llibertat d'informació: garantir l'accés als documents històrics’ i ‘Les situacions laborals precàries i irregulars dels treballadors migrants’.

En el cas del primer informe aprovat, es fa una crida als estats membres del Consell d’Europa que encara no ho hagin fet a què ratifiquin la Convenció del Consell d'Europa sobre l'Accés als documents públics (Convenció de Tromsø) a fer-ho com més aviat millor amb la finalitat de donar suport als grups de la societat civil que treballen per a la preservació de la memòria històrica. L’informe fa referència al fet que els documents històrics i els arxius han de ser conservats al seu país d'origen i en els casos en què estiguin en possessió d'altres països, els Estats haurien de negociar la seva restitució.

Pel que fa a l’informe sobre les situacions laborals dels treballadors migrants, es fa una crida perquè els països s’adhereixin al marc jurídic internacional existent i reclama que s’implimenti de manera eficaç. A més, l'informe recomana als estats membres del Consell d’Europa incloure l'adopció de polítiques estructurals per protegir els drets socials i laborals dels treballadors migrants, mitjançant inspeccions de treball eficients, programes de regularització, reunificació familiar i campanyes de conscienciació. Finalment, també promou un accés efectiu a la justícia i sancions adequades, indispensables per garantir assistència i protecció jurídica als treballadors migrants.

Galeria d'imatges