Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Avenç en les relacions parlamentàries amb la Unió Europea amb la designació d'un ponent permanent per a l'acord d'associació

Avenç en les relacions parlamentàries amb la Unió Europea amb la designació d'un ponent permanent per a l'acord d'associació

L'eurodiputat Juan Fernando López Aguilar és membre del Grup d'Amistat del Parlament Europeu amb Andorra, que es va formalitzar a Brussel·les el mes d'abril passat.

Aquest nou pas en les relacions parlamentàries amb la Unió Europea es produeix després que el Parlament Europeu acollís, el 24 d'abril passat, la formalització del Grup d’Amistat amb Andorra, en un acte que va comptar amb la participació dels eurodiputats que en formen part i d’una delegació del Consell General, encapçalada per la subsíndica general Mònica Bonell i formada pels consellers generals de la Comissió Legislativa de Política Exterior Carles Enseñat (president), Carles Naudi (vicepresident) i Pere López. 

L'eurodiputat espanyol Juan Fernando López Aguilar (membre del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu), que acaba de ser designat ponent permanent del Parlament Europeu per a l'Acord d'associació de la Unió Europea amb Andorra, Mònaco i San Marino, és justament un dels parlamentaris que va assistir a l'acte de Brussel·les i que integra el Grup d'Amistat del Parlament Europeu amb Andorra. Va ser aleshores que López Aguilar es va mostrar predisposat a ser ponent en la tramitació parlamentària d'un eventual Acord d'associació, tenint en compte que des de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa el passat 1 de desembre del 2009 tots els Acords internacionals de la Unió Europea han de ser aprovats pel Parlament Europeu.

De fet, en el context d'un eventual Acord d'associació amb la Unió Europea, són els respectius parlaments els que tindran la responsabilitat de vetllar per l'escrutini democràtic del seu contingut, cadascun d'acord amb les competències que tingui atribuïdes en aquesta matèria. És des d'aquesta perspectiva que el Consell General ha mirat d'enfortir les relacions amb el Parlament Europeu.

Els eurodiputats que formen part del Grup d’Amistat visitaran Andorra el proper mes d’octubre. Per part andorrana, formaran part del Grup d’Amistat amb el Parlament Europeu els membres de la Comissió Legislativa de Política Exterior, així com els altres consellers generals que estiguin interessats a formar-ne part.

Galeria d'imatges