Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària extraordinària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE)

Sessió plenària extraordinària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE)

Consell General, 11 de març del 2022

Els propvinents dies 14 i 15 de març tindrà lloc una sessió plenària extraordinària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE). La sessió es durà a terme de manera híbrida, permetent així als seus membres connectar-se a distància o bé estar presents a Estrasburg. La delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Mònica Bonell (Grup Parlamentari Demòcrata) i integrada pel Sr. Pere López (Grup Parlamentari Socialdemòcrata), per la Sra. Eva López (Grup Parlamentari Liberal) i pel Sr. Carles Naudi (Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos) participarà telemàticament.

Les conseqüències de l’agressió de la Federació Russa contra Ucraïna seran el tema principal de l’ordre del dia d’aquesta sessió Els cinc grups polítics que conformen l’APCE han demanat un debat d’urgència sobre aquesta qüestió.

El president de l’Assemblea, Sr. Tiny Kox, ha convidat al president ucraïnès, Sr. Volodímir Zelenski, a dirigir-se a l’Assemblea per videoconferència, dilluns al migdia.

Dilluns a la tarda està prevista una comunicació del Comitè de Ministres, òrgan executiu del Consell d’Europa, a l’Assemblea, seguida d’una compareixença de la secretària general del Consell d’Europa, Sra. Marija Pejčinović Burić. El dimarts estarà dedicat al debat d’urgència.

Cal recordar que el passat dia 25 de febrer, el Comitè de Ministres va decidir suspendre els drets de representació de la Federació Russa en el si del Consell d’Europa de conformitat amb l’article 8 de l’Estatut del Consell d’Europa, després d’un intercanvi d’opinions amb els membres de l’Assemblea en una reunió del Comitè Mixt, que reuneix tant representants governamentals com parlamentaris del Consell d'Europa, i a la qual va participar la Sra. Mònica Bonell.

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

https://pace.coe.int/fr/pages/session-20220314

 

 

Galeria d'imatges