Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Conferència de presidents de la regió europea

Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Conferència de presidents de la regió europea


La Presidenta de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), Patrícia Riberaygua Marme, s’ha desplaçat a Capbreton (Departament dels Landes-França) per participar a la Conferència de President de la Regió Europa de l’APF.

 

Aquesta trobada, organitzada per la delegació francesa i oberta només als Presidents de les delegacions de la Regió Europa, té com a missió principal organitzar la propera Assemblea General de la Regió Europa i debatre temes d’interès per a les Assemblees Generals de l’APF.

 

Avui al matí han començat els treballs. El tema elegit per a la propera Assemblea general de la Regió Europa ha estat La francofonia econòmica i s’ha acordat que durant aquesta es tinguin trobades amb representants del sector econòmic per conèixer de primera mà el paper que té el francès en el món dels negocis. Des de l’APF s’aposta per a què el coneixement de la llengua francesa sigui un avantatge per accedir al món laboral, ajudi a accedir als mercats francòfons, en tant que una francofonia econòmica real potencia i assegura una francofonia política i cultural fortes.

 

Aquesta tarda continuaran les reunions amb la implementació dels objectius de la COP 21 als territoris com a tema central dels debats. Entre els ponents hi haurà: el Vicepresident del Departament dels Landes i alcalde de Capbreton, el director general de la societat GSTEE-empresa especialitzada en l’estalvi i eficàcia energètica de les PIME i col·lectivitats, i el director de l’empresa Larrère -empresa agroalimentària molt activa en energia verda i valorització dels residus.

 

La Regió Europa de l’APF està composada per 22 parlaments (11 membres i 11 associats)  i compta amb 9 parlaments observadors, entre els quals el parlament del Benelux i el fòrum francòfon del Parlament Europeu. A la trobada de Capbreton hi són presents 15 presidents de delegacions europees entre els quals els de les delegacions de França, Bèlgica, Suïssa, Polònia i Hongria .

 

Andorra és membre de l’APF des del 1989 i si bé no té el francès com a llengua oficial, és considerat un país francòfon en ser un país on més d’un 20% de la seva població parla el francès.

Galeria d'imatges