Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Com podem apropar els joves a la política. #DiaInternacionaldelParlamentarisme #ParliamentDay

Com podem apropar els joves a la política. #DiaInternacionaldelParlamentarisme #ParliamentDay

Consell General, 1 de juliol del 2021

El vestíbul del Consell General va acollir ahir al vespre una taula de reflexió dedicada a apropar l’estructura del poder legislatiu a la joventut. María Nazzaro (Partit Socialdemòcrata), Adrià Espineta (Partit DA), Toni Puig (partit Liberal), Guillem Tadeo (Partit Terceravia), Kevin Poulet (Partit Ciutadans Compromesos) i Laia Moliné (Partit SDP) van ser els components d’aquesta taula de reflexió. Tots ells han participat en els treballs de redacció de la Proposta d’acord de Joventut que va ser admesa a tràmit parlamentari el passat 16 de juny i que recull 72 mesures adreçades a millorar el benestar del jovent d’Andorra. La Proposta que va entrar a tràmit el passat 16 de juny, ha estat treballada pels representants de totes les polítiques juvenils dels partits del país, pel Fòrum Nacional de la joventut d’Andorra i altres actors de la societat civil i s’ha basat en el consens. La iniciativa serà presentada al Ple al final d’aquest període de sessions.

La síndica general, Roser Suñé, va recordar que al Consell General, durant els darrers 5 anys, la mitjana d’edat ha estat dels 49 anys i en la legislatura actual només hi ha un conseller general menor de 30 anys. A nivell mundial la xifra de representativitat dins dels parlaments és d’un 2,6%.

La periodista i escriptora, Eva Arasa, va moderar el debat i va plantejar als joves com poden tenir més participació directa en la política de les nostres institucions, que suposa participar en política i perquè s’hi han interessat, entre altres.

Aquest acte s'emmarcava en la commemoració del Dia Internacional del Parlamentarisme. El parlamentarisme representatiu és un dels trets distintius de la institució i són valors que cal defensar. En aquest sentit, i coincidint amb la campanya que la UIP impulsa enguany, es vol donar suport a l’apoderament juvenil i dir també sí a més joventut al Consell General.

 

Vídeo: Logo Youtube https://youtu.be/3tubrUFoFIA

Galeria d'imatges

 

 

Galeria d'imatges