Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Andorra prepara la visita dels reis d’Espanya els propers dies 25 i 26 de març

Andorra prepara la visita dels reis d’Espanya els propers dies 25 i 26 de març

Consell General, 17 de març del 2021

Els reis d'Espanya visiten oficialment el Principat d'Andorra els pròxims 25 i 26 de març acompanyats de la ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyola, Arancha González Laya. Aquesta visita, la primera d'aquest rang per part d'Espanya al país, s'emmarca en la celebració, el 21 d'abril, de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern, de la qual Andorra n'és amfitriona.

Durant la visita oficial, Ses Majestats, seran rebuts per les màximes autoritats andorranes a la Casa de la Vall. També està previst que visitin el Comú d'Andorra la Vella i es reuneixin amb representants de l'Executiu a l'edifici Administratiu. En la seva estada al Principat, els monarques es trobaran amb part de la comunitat educativa del sistema espanyol i podran visitar monuments i exemples del patrimoni cultural andorrà.

Andorra, en qualitat de Presidència de la Conferència Iberoamericana, acollirà la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern el pròxim 21 d'abril en format semipresencial, adaptat a les mesures de prevenció que exigeix la situació sanitària a la regió. La trobada reunirà els Caps d'Estat i de Govern dels 22 països iberoamericans.

La Cimera Iberoamericana se centrarà en la innovació per al desenvolupament sostenible i la recuperació post Covid-19, fent especial èmfasi en la innovació en els aspectes sanitaris, socials, econòmics i mediambientals de la recuperació.

Andorra va assumir la Presidència de la Cimera Iberoamericana l'any 2018 i durant els darrers dos anys ha liderat una àmplia agenda de reunions de la Conferència Iberoamericana, preparatòries de la Cimera.

Galeria d'imatges