Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Andorra passa a ser secció membre de l'APF

Andorra passa a ser secció membre de l'APF

Montreal (Canadà), 8 de juliol del 2024

Votació d'Andorra com a secció membre de l'APF

Descarrega l'imatge (mida original)

Aquest dilluns, 8 de juliol, la secció Andorra a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) ha passat a ser secció membre, un cop s’ha aprovat la candidatura de la delegació andorrana per deixar de ser secció associada a l’APF i esdevenir secció membre.

D’aquesta manera es completa la trajectòria de la delegació del Consell General a l’APF que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, que va passar a ser secció associada l’any 1989 i que enguany, 35 anys després, esdevé secció membre.

El canvi d’estatus d’Andorra ha estat una petició de la delegació del Consell General i que ha aprovat aquest dilluns la sessió plenària de l’APF. El canvi suposa ser membre de ple dret de l’APF i, per tant, podrà participar en les reunions del Bureau que és l’organisme que controla, governa i gestiona l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia.

En el seu discurs d’agraïment per l’acceptació d’Andorra com a secció membre el cap de la delegació andorrana, Marc Magallon, ha subratllat que “Andorra s'enorgulleix de formar part d'aquesta assemblea parlamentària” i ha destacat que “estem decidits a contribuir encara més activament a la tasca de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia, a compartir les nostres experiències i a promoure la llengua francesa i a enfortir els llaços que uneixen els nostres països”.

Galeria d'imatges