Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Andorra acollirà a partir de demà la 16ena Sessió de tardor de l'OSCE-PA

Andorra acollirà a partir de demà la 16ena Sessió de tardor de l'OSCE-PA

Andorra acollirà del 3 al 5 d’octubre la 16ena Sessió de tardor de l’Assemblea parlamentària de l’OSCE-PA que per primera vegada se celebra al país. En total comptarà amb la presència de 388 participants, 181 d’ells parlamentaris, de 51 països diferents.

La Sessió de tardor de l’OSCE-PA comprèn 3 dies de conferències estructurades en tres àrees temàtiques. La sessió inclourà una trobada del Fòrum del Mediterrani (quin objectiu és afavorir l’apropament dels estats membres de l’OSCE amb sis socis de cooperació del Mediterrani que són: Algèria, Marroc, Egipte, Israel, Jordània i Tunísia); i una reunió de la Comissió permanent de l’OSCE-PA. Les conferències s’efectuaran al Centre de Congressos del Comú d’Andorra la Vella.

El tema proposat per la delegació andorrana i acceptat per l’organització de l’OSCE-PA serà: “La seguretat en l’àrea de l’OSCE: nous reptes, noves tasques”. La Sessió inaugural tindrà lloc demà a partir de les 14.30h i comptarà amb els parlaments del Síndic General, Vicenç Mateu; la Presidenta de l’OSCE-PA, Christine Muttonen; i el Cap de Govern, Antoni Martí.

A continuació començarà la primera Sessió que girarà entorn a la ciberseguretat i comptarà amb les intervencions de Xavier Espot Zamora (Ministre d’Afers socials, Justícia i Interior)Ms. Rasa Ostrauskaite, OSCE Co-ordinator of Activities to Address Transnational Threats i CesarMarquina Pérez de la Cruz (Director de Seguretat i Control d’Andorra Telecom.

L’OSCE-PA està formada per 57 parlaments nacionals membres (320 parlamentaris) i 11 estats mediterranis i asiàtics socis per a la cooperació. La delegació andorrana està formada per dos membres titulars i dos suplents. 

Actualment els membres titulars de la delegació del Consell General a l’OSCE-PA són la Sra. Meritxell Palmitjavila Naudí (GPD), Cap de Delegació, i el Sr. Carles Naudi d’Areny- Plandolit Balsells (GPL), els quals participen a la Comissió General d’Afers Polítics i de Seguretat i a la Comissió General d’Afers Econòmics, de Ciència, Tecnologia i Medi Ambient – respectivament. A banda la Cap de Delegació participa en les reunions de la Comissió permanent. Els membres suplents de la delegació són el Sr. Pere López Agràs (GM-PS) i el Sr. Marc Ballestà Alias (GPD) els quals quan assisteixen a les reunions de l’OSCE-PA poden prendre part de qualsevol de les tres comissions de treball. 

Andorra s’adhereix a l’OSCE el 21 de novembre de 1995, i des d’aleshores el Consell General participa en els treballs de la seva Assemblea Parlamentària. L’interès d’Andorra en aquest organisme internacional, a més dels continguts propis que es tracten, radica en el fet que reuneix tots els països d’Europa, a més d’Estats Units, Canadà i part dels països de la conca del Mediterrani.

Galeria d'imatges