Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / L’alt comissionat per a les Minories Nacionals de l’OSCE es reuneix amb la Comissió Legislativa de Política Exterior

L’alt comissionat per a les Minories Nacionals de l’OSCE es reuneix amb la Comissió Legislativa de Política Exterior

Casa de la Vall, 9 de maig del 2024

Kairat Abdrakhmanov, alt comissionat per a les Minories Nacionals de l’OSCE

Descarrega l'imatge (mida original)

La delegació de l’alt comissionat per les Minories Nacionals de l’OSCE (Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa) s’ha reunit aquest dijous amb els membres de la Comissió Legislativa de Política Exterior i els components de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE.

La delegació, encapçalada per Kairat Abdrakhmanov, alt comissionat per a les Minories Nacionals de l’OSCE, es troba de visita a Andorra per avaluar les polítiques que s’estan duent a terme per part de les administracions públiques per a la integració i respecte de les minories nacionals al nostre país.

Al llarg de la reunió que ha tingut lloc a la sala de la Junta de Presidents del Consell General, tant els membres de la Comissió Legislativa de Política Exterior com els de la delegació del Consell General a l’OSCE-PA han informat Abdrakhmanov de la singularitat andorrana pel que fa a les minories, ja que els nacionals andorrans representen menys de la meitat de la població del país. Tot i això, s’ha remarcat la voluntat integradora del model educatiu andorrà, la promoció del multilingüisme en la societat, especialment des de l’escola, i també s’ha subratllat l’especial protecció que se li dona a la llengua oficial del país, el català, en un context en el qual la majoria de la població és no autòctona.

Els síndics generals expliquen la història del Consell General a Abdrakhmanov

Prèviament a la reunió de treball, Carles Ensenyat, síndic general, i Sandra Codina, subsíndica general, han explicat a la delegació de l’alt comissionat per a les Minories Nacionals de l’OSCE la història parlamentària andorrana al llarg d’una visita recorrent les diferents estances a Casa de la Vall. Abdrakhmanov s’ha interessat especialment per la llarga trajectòria parlamentària del Consell General i per l’equilibri que Andorra sempre ha buscat entre els dos coprínceps.

Galeria d'imatges