Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Resultat del concurs d’idees de remodelació de la zona posterior a la Casa de la Vall

Resultat del concurs d’idees de remodelació de la zona posterior a la Casa de la Vall

Consell General, 31 de gener del 2020

La proposta guanyadora del concurs ha estat el projecte ‘Àgora’, presentada per l’arquitecte Xavier Aleix Palou

La síndica general, Roser Suñé i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, acompanyades de l’arquitecte, Xavier Aleix, ahir van presentar en roda de premsa el projecte guanyador del Concurs d’idees de remodelació de la zona posterior a la Casa de la Vall (parcel·la antiga Casa del Benefici i Col·legi Sagrada Família, jardins, aparcament i roc). La proposta guanyadora del Concurs ha estat el projecte "Àgora" premiada en 10.000,00 €; el segon premi ha estat per “Identitats”, presentada per Gerard Arias i Eduard Mariné atorgant un premi de 5.000,00 €; Lluís Ginjaume i Gerard Veciana per “Les 7 claus i la pedra en sec” guanya un premi de 2.000,00 €.

“Identitats”

“Les 7 claus i la pedra en sec”

Durant l’any 2018, es va enderrocar la Casa del Benefici i la casa adjacent; i amb la voluntat de millorar l’entorn de Casa de la Vall i la seva integració en el casc antic, el Consell General es va plantejar convocar un Concurs d’idees per millorar l’accessibilitat i la comunicació amb les zones contigües (Barri del Pui i centre històric) i alhora, preveure de possibles futurs equipaments integrats en el conjunt.

La singularitat de la Casa de la Vall precisava d’un projecte específic que respectés els valors històrics i culturals associats amb el monument que, a més, lligués de manera harmoniosa aquest espai amb el seu entorn i li donés un major valor d’ús. Per assolir aquest objectiu les propostes es van haver de fonamentar en l’estudi de l’evolució històrica i en l’anàlisi dels elements pertorbadors i dels elements rellevants que conformen l’entorn de la Casa de la Vall per tal d’entendre i respectar el context històric que dona suport al monument.

L’obertura de l’acte de presentació dels projectes al concurs d’idees va anar a càrrec de la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila i seguidament els concursants van poder presentar els detalls de les seves propostes. El Consell General agraeix la col·laboració a tots els participants del Concurs d’idees (en total es van presentar vuit projectes).

Tots els projectes estaran exposats fins el divendres 7 de febrer de les 8 h a les 15 h al vestíbul del Consell General per tal de recollir les impressions de la ciutadania.

 

Galeria d'imatges