Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acte amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

Acte amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

Consell General, 14 de novembre de 2017.

El vestíbul del Consell General ha acollit un any més l'acte organitzat per l'Associació de Diabètics d'Andorra amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Diabetis, una jornada que pretén conscienciar sobre la malaltia i promoure hàbits saludables per prevenir-la. Després de la benvinguda a càrrec del síndic general, Vicenç Mateu, han intervingut el ministre de Salut, Carles Àlvarez, i la presidenta de l'Associació de Diabètics d'Andorra, Madhu Jethani. Tot seguit, els doctors Miquel Àlvarez i Elisabet Juncà han ofert una ponència per exposar el coneixement actualitzat sobre la malaltia i els darrers avenços en el seu tractament.

Paraules de benvinguda del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis:

Bona tarda i benvinguts al Consell General.

És un plaer acollir, un any més, l’acte que organitza l’Associació de Diabètics d’Andorra amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis. Aquesta data serveix per conscienciar la població sobre la malaltia, donant a conèixer les causes, els símptomes, els tractaments i també les possibles complicacions associades a la diabetis.

L’objectiu global que persegueix el Dia Mundial de la Diabetis és frenar el que de moment sembla el creixement imparable d’aquesta malaltia. I és que, des de l’any 1980, el nombre de persones amb diabetis al món s’ha pràcticament quadruplicat, passant de 108 milions de persones l’any 1980 a 422 milions l’any 2014 segons dades que ha fet públiques les Nacions Unides a l’entorn d’aquesta jornada.

Estem contents, doncs, de poder aportar, des d’Andorra, el nostre granet de sorra a aquesta causa. Per això ens fem ressò d’un dia mundial que posa l’accent en la prevenció, mitjançant la promoció d’hàbits saludables com poden ser una dieta equilibrada, l’exercici físic o evitar el consum de tabac.

En aquest sentit, vull agrair especialment la tasca de l’Associació de Diabètics d’Andorra, que ha preparat l’acte d’aquest vespre. Una conferència amb la participació dels doctors Miquel Àlvarez Marfany i Elisabet Juncà Creus, endocrinòlegs, que ens parlaran del maneig clínic de la diabetis.

Avui, un dels monuments emblemàtics del país, la torre de Caldea, s’il·lumina de blau, que és precisament el color amb què es commemora el Dia Mundial de la Diabetis. En aquesta data, el blau ens uneix a totes les persones d’arreu del món, enfront la malaltia i en favor de la salut.

Moltes gràcies a tots per la vostra assistència.

Galeria d'imatges