Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acords de la Junta de Presidents del 14 de maig del 2024

Acords de la Junta de Presidents del 14 de maig del 2024

Casa de la Vall, 14 de maig del 2024

La Junta de Presidents reunida aquesta tarda al Consell General ha tancat el calendari de sessions previstes d’aquest període de sessions que finalitza el 15 de juliol.

La pròxima sessió tindrà lloc el dilluns 27 de maig a les 16 h, inicialment estava prevista pel dia 30, amb el següent ordre del dia:

  • Examen i votació del Projecte de llei sobre organització i funcionament de les entitats operatives del sistema financer i l’abús de mercats.

  • Examen i votació del Projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a l’adquisició de les pintures murals de Sant Esteve.

  • Presa en consideració de la modificació de la llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública.

  • Votació de la moció del Grup Parlamentari Socialdemòcrata  instant al Govern a redactar i aprovar un pla estratègic nacional de prevenció i lluita contra el suïcidi.

  • Examen i votació del Projecte de llei d’auditoria de comptes. (Aquest punt està pendent de la finalització de l’elaboració dels informes del Ponent i de la Comissió).

Així mateix, la Junta de Presidents també ha acordat mantenir la convocatòria del Debat d’Orientació Política pels dies 12, 13 i 14 de juny. L’última sessió de preguntes al Govern d’aquest període de sessions es celebrarà el 20 de juny a les 16 h, mentre que la darrera sessió abans de l’aturada parlamentària estiuenca se celebrarà el dilluns 15 de juliol.

Nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional

La Junta de Presidents ha acordat que el nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional s’aprovi en el ple previst pel 12 de setembre, ja en el nou període de sessions. Pastor substituirà en el càrrec al magistrat Dominique Rousseau que acaba el seu mandat.

AR+I presentarà l’estudi d’impacte als consellers generals

Andorra Recerca i Innovació (AR+I) presentarà les conclusions de l’estudi d’impacte de l’Acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea dilluns 10 de juny a les 12 h. La presentació als consellers generals es farà en el mateix format que la lectura comentada de l’Acord d’associació, per tant, es farà a l’hemicicle del Consell General en format privat.

Informe de la Intervenció del Consell General sobre l’APDA

En el marc de les tasques atribuïdes a la Intervenció del Consell General, i més concretament en la fiscalització de les entitats adscrites al parlament, la intervenció ha elevat un informe desfavorable a la Sindicatura relacionat amb la nova política retributiva que s’aplicaria al personal de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) a partir del mes de juny.

En aquest sentit, cal diferenciar en dos grups entre el personal laboral de l’APDA. D’una banda, les persones que tenen una relació contractual amb l’Agència, els salaris dels quals poden ser objectes d’una graella salarial establerta per la direcció de l’APDA. I de l’altra, la situació laboral de la directora i la inspectora de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades que són càrrecs de designació política i, per tant, només correspon a la Sindicatura determinar-ne el salari.

Un cop escoltada la Junta de Presidents, la Sindicatura aprovarà demà la resposta a l’Agència Andorrana de Protecció de Dades recordant el següent: 

  • Que la política retributiva dels càrrecs designats pel Consell General només la pot determinar la Sindicatura i en cap cas els mateixos càrrecs designats.

  • Que no hi ha voluntat de modificar els salaris dels càrrecs designats pel Consell General, recordant que es van establir tot just ara fa dos anys.

 

Per últim, la Junta de Presidents ha acordat tornar a reunir-se dimarts 4 de juny a les 16 h.

 

Podeu veure la roda de premsa al següent enllaç: 

Roda de Premsa del síndic general

Galeria d'imatges