Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acords de la Junta de Presidents del 9 d'abril del 2024

Acords de la Junta de Presidents del 9 d'abril del 2024

Casa de la Vall, 9 d'abril del 2024

La Junta de Presidents, reunida aquest dimarts a la tarda, ha acordat que el primer Debat d’Orientació Política (DOP) d’aquesta legislatura tingui lloc del dimecres 12 al divendres 14 de juny.

El debat s’iniciarà amb la intervenció inicial del cap de Govern, Xavier Espot, dimecres 12 de juny a les 16 h. La primera intervenció dels grups parlamentaris i del conseller no adscrit tindran lloc el dijous 13 de juny a partir de les 9.30 h. Aquest mateix dia, a partir de les 16 h, s’obrirà el torn de rèplica per part del cap de Govern. En aquest punt, els grups parlamentaris i el conseller no adscrit tindran un temps proporcional a l’emprat pel cap de Govern en les seves intervencions. Un cop acabades les intervencions s’obrirà un termini perquè els grups parlamentaris puguin presentar les seves propostes de resolució. Finalment, divendres 14 de juny a partir de les 9.30h es procedirà a la votació de les propostes de resolució.

Calendari de sessions fins al 15 de juliol

  • Dijous 11 d’abril, a les 16 h, sessió de preguntes, els consellers generals tenen fins aquest dimecres, a les 13.30 h, per poder presentar preguntes urgents.
  • Dijous 25 d’abril, a les 16 h, sessió ordinària en la qual es debatrà la presa en consideració de la Proposició de llei del Raonador del Ciutadà del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i el Projecte de llei de la llengua pròpia i oficial.
  • També s’han reservat les següents dates durant aquest període sessions: dijous 2 maig (sessió de preguntes), dijous 9 de maig (ordinari), dijous 30 de maig (ordinari), dijous 20 de juny (sessió de preguntes), dijous 11 de juliol (ordinari).

La Comissió Legislativa d’Economia serà l’encarregada de l’habitatge

La Junta de Presidents ha acordat que sigui la Comissió Legislativa d’Economia l’encarregada de tractar tots els aspectes relacionats amb l’habitatge, fins ara ho havia tractat la Comissió Legislativa d’Afers Socials i Igualtat.

D’aquesta manera, serà la Comissió Legislativa d’Economia la que decidirà en quina data compareixerà, a petició pròpia, Josep Maria Pla, president de l’Institut de l’Habitatge, per explicar els acompliments de l’organisme al llarg del 2023 i els projectes en curs.

Per acabar, la Junta de Presidents ha acordat tornar a reunir-se el dimarts, 14 de maig, a les 16 h.

VÍDEO DE LA RODA DE PREMSA

Galeria d'imatges