Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acords de la Junta de Presidents del 5 de desembre del 2023

Acords de la Junta de Presidents del 5 de desembre del 2023

Casa de la Vall, 5 de desembre del 2023

La Junta de Presidents, reunida aquest dimarts a la tarda, ha establert que sigui la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals l’encarregada de treballar el Projecte de llei de modificació de la llei de seguretat privada i que recaigui en la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost el Projecte de llei sobre organització i funcionament de les entitats operatives del sistema financer i l’abús de mercats.

Pel que fa a les sessions de Consell General previstes, aquest dimecres 6 de desembre a les 16 h, té lloc el debat a la totalitat del Projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2024 i del Projecte de pressupost del Tribunal Constitucional, del Consell Superior de la Justícia i del Projecte de pressupost del Consell General pel mateix exercici.

De cara al dijous, 7 de desembre a les 16 h, tindrà lloc una sessió de preguntes orals al Govern. De moment, a l’ordre del dia hi ha tres preguntes previstes i els consellers i conselleres generals tenen de termini fins aquest dimecres a les 16 h per entrar al registre preguntes de caràcter urgent.

També està prevista una sessió de Consell General per al dimecres 20 de desembre a les 16 h, en la qual s'hi debatrà el Projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la Justícia. A més, també passarà pel Ple el Conveni de no doble imposició amb Islàndia. En aquesta sessió s'hi podria incloure si els terminis ho permeten, la Memòria i informe de fiscalitzacions del Tribunal de Comptes de l’exercici 2021 i el Marc pressupostari de l'Administració general de l'Estat per al temps corresponent al mandat 2024-2027.

L’última sessió d’enguany, serà la Sessió tradicional de Sant Tomàs que es celebrarà dijous 21 de desembre a les 12 h en la qual, a part del tradicional discurs del síndic general, es llegiran els informes de l’any 2023 de les delegacions internacionals a la UIP i l’APF.

  • Procés per escollir el nou Raonador del Ciutadà

La Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals serà l’encarregada de validar les 13 candidatures, 8 dones i 5 homes, presentades per ser Raonador del Ciutadà. En aplicació de l’article 84 del Reglament del Consell General són els grups parlamentaris el que tenen la potestat per elevar al Ple les candidatures que considerin per a l’elecció del Raonador del Ciutadà.

L’actual Raonador, Marc Vila, ha finalitzat el seu mandat aquest dilluns, 4 de desembre, i fins a l’elecció del seu substitut desenvoluparà el seu càrrec en funcions. La previsió és que al llarg del mes de gener sigui escollit el nou Raonador del Ciutadà.

Per acabar, la Junta de Presidents ha acordat reunir-se de nou el pròxim dimecres, 10 de gener del 2024, a les 16 h.

 

Galeria d'imatges