Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acords de la Junta de Presidents del 10 de gener del 2024

Acords de la Junta de Presidents del 10 de gener del 2024

Casa de la Vall, 10 de gener del 2024

Reunió de la Junta de Presidents

Descarrega l'imatge (mida original)

La Junta de Presidents, reunida aquest dimecres a la tarda, ha establert que sigui la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost l’encarregada de treballar el Projecte de llei d’auditoria de comptes del Principat d’Andorra i que recaigui en Comissió Legislativa d’Economia el Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania.

Pel que fa a les sessions de Consell General previstes, el pròxim dijous, 18 de gener, a les 16 h, tindrà lloc una sessió de preguntes al Govern que, de moment, té a l’ordre del dia quatre preguntes. Els consellers generals disposen de temps fins dimecres, 17 de gener, a les 13.30 h per presentar preguntes urgents.

Durant la Junta de Presidents, també s’ha acordat que la sessió de Consell General que debatrà el Pressupost comenci a les 9.30 h. Aquesta sessió es preveu que es pugui celebrar l’última setmana del mes de gener o la primera de febrer.

Referent al Projecte de llei del Pressupost, aquest dimecres ha finalitzat el termini per a la presentació d’esmenes. En total, els grups parlamentaris han presentat una vuitantena d’esmenes que ara hauran de ser examinades per tal d’admetre-les a tràmit.

En la sessió que debatrà el Pressupost està previst que s’incloguin en l’ordre del dia diverses iniciatives parlamentàries que actualment estan a tràmit. Entre aquestes, és molt probable que es tractin el Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania, el Projecte de llei de modificació de la Llei 8/2022, del 31 de març, de seguretat privada, el Projecte de llei de l'impost sobre la inversió estrangera immobiliària al Principat d'Andorra i també es preveu el nomenament de Beatriz Pintos com a membre de l’Autoritat Financera Andorrana.

Situació de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA)

La Junta de Presidents ha mostrat la seva preocupació per la situació viscuda a l’APDA, organisme depenent del Consell General, amb la dimissió de tres inspectores en els darrers dos anys, sota el mandat de la cap de l’agència, Resma Punjabi.

Per tal d’impulsar millores en la gestió de l’APDA, la Comissió Legislativa d’Interior, es reunirà al llarg dels pròxims dies amb la cap de l’APDA, Resma Punjabi, i també amb totes inspectores que han passat per l’agència en aquest període.

Conscients que aquestes millores passen també per la modificació de la Llei qualificada de Protecció de Dades, en els articles que fan referència al funcionament de l’APDA, tots els grups parlamentaris han mostrat la seva predisposició a introduir les modificacions legislatives necessàries al llarg del pròxim període de sessions que comença l’1 de març.

 

Per acabar, la Junta de Presidents ha acordat reunir-se de nou el pròxim dimarts, 5 de març, a les 16.30 h.

 

Galeria d'imatges