Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Acords de la Junta de Presidents del 5 de març del 2024

Acords de la Junta de Presidents del 5 de març del 2024

Casa de la Vall, 5 de març del 2024

La Junta de Presidents, reunida aquest dimarts a la tarda, ha establert que sigui la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals l’encarregada de treballar el Projecte de llei de modificació de la Llei 7/2022, del 31 de març, d'accés electrònic de l'Administració de justícia i la Proposició de llei del Raonador del Ciutadà en el cas de ser acceptada a tràmit.

Pel que fa a les sessions de Consell General previstes fins al 15 de juliol, la Junta de Presidents ha establert, a part de la que ja està convocada per aquest dijous, les següents sessions de preguntes al Govern: 11 d’abril, 2 de maig i 6 de juny, totes a les 16 h.

També s’ha acordat la celebració de les següents sessions ordinàries: dimarts 12 de març a les 15 h per debatre el projecte de llei de modificació de la llei d’accés electrònic a la Justícia i les dues propostes de creació de la comissió d’enquesta per aclarir la situació relacionada amb el pagament de les pensions d’invalidesa de la CASS presentades pels grups de Concòrdia, Socialdemòcrata i Víctor Pintos; i l’altra pels grups Demòcrates i Ciutadans Compromesos. A més, s’ha acordat que el dijous 21 de març  a les 9.30 h,  en virtut de l’article 137 del Reglament del Consell General, tindrà lloc la sessió informativa sobre l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

A més, la Junta de Presidents ha reservat els següents dies per a convocar sessions ordinàries: 25 d’abril, 9 i 30 de maig, 13 i 20 de juny i 11 de juliol.

  Sessió tradicional del Dia de la Constitució

  Com és habitual, el Consell General celebrarà una sessió tradicional el Dia de la Constitució. Enguany, s’ha convocat a les 18 h a Casa de la Vall, durant la qual es llegiran els informes de l’any 2023 de les delegacions internacionals del Consell General a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA) i a l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM).

   Carine Montaner (GPAE) renuncia a ser membre de diverses comissions

   La presidenta del Grup Parlamentari Andorra Endavant, Carine Montaner, ha informat a la Junta de Presidents que per motius personals només serà membre de la Comissió Legislativa d’Economia i que renuncia a ser membre de les següents comissions legislatives: Finances i Pressupost, Política Exterior, i Seguiment i Sostenibilitat de les pensions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. En aquest últim cas, Montaner cedeix la vicepresidència que ostentava al Grup Parlamentari Socialdemòcrata. 

    Jurament dels membres de l’AFA

    Dimecres, 27 de març, a les 12 h juraran el seu càrrec els nous membres de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) davant el síndic general. Concretament, Maanan Aouraghe i Josep Capella (nomenats a la legislativa anterior); i Beatriz Pintos i Nicolas Mérindol (escollits en el ple del passat 1 de febrer). L’acte tindrà lloc a la Casa de la Vall.

    Per acabar, la Junta de Presidents ha acordat reunir-se de nou el pròxim dimarts 9 d’abril a les 16 h.

    Galeria d'imatges