Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 46a sessió de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia

46a sessió de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia

29 de gener del 2021

Una delegació del Consell General encapçalada per la Sra. Carine Montaner (Grup Parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents) i integrada pel Sr. Marc Magallon (Grup Parlamentari Liberal), la Sra. Núria Rossell (Grup Parlamentari Demòcrata), el Sr. Raül Ferré (Grup Parlamentari Ciutadans Compromesos) i Carles Sánchez (Grup Parlamentari Socialdemòcrata), ha participat a la 46a sessió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia que degut a la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2, s’ha realitzat de manera virtual, els dies 19, 21, 26,27, 28 i 29 de gener de 2021.

L’ordre del dia d’aquesta sessió ha tingut com a principal objectiu debatre sobre la temàtica «Les Parlaments francophones face à la crise du Covid-19, perspectives pour demain». 

Aquesta sessió de l’APF s’ha inaugurat amb la reunió del Bureau i de les Xarxes de dones i de joves parlamentaris, respectivament. Durant el transcurs d’aquesta sessió, l’Assemblea ha aprovat la demanda d’adhesió com a membre associat de Wallis i Futuna, de la Unió Parlamentària a títol d’observador permanent així com, la demanda de canvi en l’estatus  de Catalunya, consistent en esdevenir membre associat i no solament observador. Pel que fa al debat general del Ple de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia centrat en «Les Parlaments francophones face à la crise du Covid-19, perspectives pour demain», la presidenta de la secció andorrana a l’APF, Sra. Carine Montaner, mitjançant la seva intervenció, ha destacat l’important paper dels parlamentaris per contribuir a fer front a aquesta crisi sanitària (COVID-19) així com, en la necessitat de buscar un punt d’equilibri entre la salut, l’economia i la humanitat durant aquest període d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

D’altra banda la Sra. Louise Mushikiwabo, secretària general de la Francofonia, s’ha dirigit als parlamentaris presents al Ple de l’APF, per seguidament respondre a les preguntes que aquests li han adreçat. Així mateix, s’ha presentat i analitzat l’informe d’activitat de l’APF del Sr. Jacques Krabal, secretari general Parlamentari, l’informe financer del tresorer de l’APF, així com els informes dels encarregats de missió regionals i els projectes de resolució adoptats en les diferents comissions i xarxes, respectivament.

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari i a les Xarxes de dones i de joves parlamentaris, els membres de la Secció Andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia també han participat, de manera virtual, a les reunions de comissions que s’han celebrat els dies 26 i 27 de gener de 2021, respectivament.

El Consell General forma part de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) com a secció observadora des de l’any 1983 i com a secció associada des de 1989, essent la primera organització internacional a la que pertany el nostre parlament. Les Assemblees regionals són responsables de la implementació dels objectius de l’APF en el context específic de les regions. Actualment hi ha quatre regions que s’organitzen en Assemblees regionals: Àfrica, Amèrica, Àsia - Oceà Pacífic i Europa. Aquestes assemblees són també un lloc de debat, on les conclusions adoptades i les recomanacions proposades són comunicades tant al Bureau com a l’Assemblea plenària pels representants regionals o encarregats de missió i pel Secretari General Parlamentari.

Per ampliar la informació, podeu consultar el següent enllaç:

http://apf.francophonie.org/

Galeria d'imatges