Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 28 joves de 2a ensenyança participen en les Comissions del Consell General dels Joves. Han debatut 6 proposicions de llei les quals seran elevades al Ple del proper 22 de març

28 joves de 2a ensenyança participen en les Comissions del Consell General dels Joves. Han debatut 6 proposicions de llei les quals seran elevades al Ple del proper 22 de març

21è Consell General dels Joves- Debat en Comissió

Els participants s’han repartit en 3 comissions legislatives presidides pels Consellers generals membres de la Comissió permanent. Cada Comissió ha estudiat dos Proposicions de llei, on els joves han pogut modificar o afegir el que han estimat pertinent mitjançant la presentació d’esmenes. El text resultant del debat en Comissió serà elevat al Ple per a la seva aprovació definitiva el proper 22 de març.

En total hi ha participat 8 alumnes del Lycée Comte de Foix; 4 alumnes de l’Escola andorrana d’Encamp; 4 de l’Escola andorrana d’Ordino; 4 de l’Escola andorrana de Santa Coloma; 2 del Col·legi espanyol Maria Moliner; 2 alumnes del Col·legi Mare Janer; 2 més del Col·legi Sant Ermengol; 1 alumne de l’escola Sagrada Família i, finalment 1 alumnes del centre Àgora International School.

També hi ha assistit 10 alumnes més en qualitat de suplents.

La Comissió 1 ha estat presidida pels consellers generals, membres de la Comissió Permanent, Maria Martisella i Joaquim Miró. Els alumnes membres d’aquesta Comissió han estudiat la Proposició de llei que planteja la reducció del preu dels pisos de lloguer per a joves i la Proposició de llei per incentivar les ofertes de treball per a joves de 14 a 17 anys.

La Comissió 2 ha estat presidida per les conselleres generals, membres de la Comissió Permanent, Eva López i Núria Rossell. En aquesta comissió s’ha debatut la Proposició de llei per facilitar els tràmits per realitzar estudis forans i la Proposició de llei per a la reforma del sistema educatiu a Andorra i l’establiment de la jornada intensiva a segona ensenyança.

 

Finalment, la Comissió 3, presidida pels Consellers generals, membres de la Comissió Permanent, Oliver Alís i Judith Salazar, ha analitzat la Proposició de llei per a la legalització de la doble nacionalitat i la Proposició de llei per a incentivar les ofertes de treballs per als joves menors de 14 a 17 anys.

Galeria d'imatges