Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 206 Sessió del Consell Director de la UIP

206 Sessió del Consell Director de la UIP

Consell General, 3 de novembre del 2020


Una delegació del Consell General, encapçalada per la síndica general, Roser Suñé, i integrada per Ferran Costa (GPL) i Susanna Vela (GPS) està participant a la 206 Sessió del Consell Director, que està tenint lloc virtualment.

En aquesta reunió extraordinària s’hi han enregistrat 321 parlamentaris (de 409 parlamentaris amb dret d’inscripció) de 144 parlaments nacionals, dels quals un 40% són dones parlamentàries, i un 25% parlamentaris menors de 45 anys.

La UIP és una organització integrada per parlamentaris de tot el món on s’afavoreixen els contactes i el coneixement mutu entre parlaments. En l’actualitat la UIP compta amb 179 parlaments membres i avui es debatrà sobre la situació d’un dels seus membres, el Parlament de Mali, parlament dissolt des d’un cop d’Estat sofert el passat 18 d’agost on sembla que s’està treballant en la bona direcció per a un restabliment de l’ordre constitucional.

 

Programa de les reunions

Diumenge 1 de novembre

Va tenir lloc la primera reunió del 206 Consell Director. Entre altres qüestions:

×          Es van presentar els candidats a la presidència de la UIP (4 parlamentaris en actiu de: Canadà, Portugal, Uzbekistan i Pakistan).

×          Es van iniciar les votacions per a la presidència de la UIP (eleccions virtuals a través d’una plataforma digital gestionada per Civica Elections Services)

×          Es va presentar l’informe  de la Presidenta sortint (Gabriela Cuevas, Mèxic) relatiu a les seves activitats en el transcurs dels seus 3 anys de mandat. En el decurs d’aquest punt de l’ordre del dia, la delegació andorrana va aprofitar per agrair públicament el treball realitzat per la Presidenta sortint al llarg del seu mandat al capdavant de la UIP.

 

Dilluns 2 de novembre

Va tenir lloc la segona reunió del 206 Consell Director. Entre altres qüestions:

×          Es van analitzar els comptes de la UIP de l’exercici 2019 i es van aprovar.

×          Es va aprovar el pressupost i el pla de treball de la UIP per a l’exercici 2021. L’any 2021 la UIP comptarà amb un de pressupost total de 17.781.500 francs suïssos, el 61% de les despeses del qual seran sufragades per les contribucions dels parlaments membre.

×          Es van nomenar 2 parlamentàries com a membres del Comitè executiu (parlamentàries de Suïssa i Uruguai).

×          Es van anunciar els resultats de les eleccions a la presidència de la UIP, resultant elegit per a un mandat de 3 anys el parlamentari portuguès Duarte Pacheco amb un 56% dels vots.

 

Dimarts 3 de novembre

Avui a la tarda serà el tercer i darrer dia del 206 Consell director i la reunió d’avui està previst que:

- S’analitzi el llistat de futures reunions de la UIP i s’aprovi el llistat de reunions a portar a terme a partir fi 2020 sigui virtualment sigui presencialment.

- Es presenti un informe succint sobre les activitats portades a terme pel Comitè dels drets humans dels parlamentaris de la UIP des del passat mes d’octubre 2019 i s’aprovin, si escau, diverses resolucions sobre la violació de drets humans de parlamentaris en els següents països: Costa d’Ivori, Bielorússia, Brasil, Egipte, Filipines, Gabon, Tanzània, Mongòlia, Palestina/Israel, República democràtica del Congo, Veneçuela, Uganda i Zimbabwe.

-S’analitzi la situació del parlament de Mali, parlament membre de la UIP que està dissolt arran d’un cop d’estat succeït el passat mes d’agost.

 

Galeria fotogràfica 

Galeria d'imatges