Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / ’La Constitució a les teves mans’, una nova forma d’apropar la Carta Magna als joves

’La Constitució a les teves mans’, una nova forma d’apropar la Carta Magna als joves

Casa de la Vall, 14 de setembre de 2023

Acostar el contingut de la Constitució als joves és l’objectiu que s’han marcat els deu alumnes de l’Escola Andorrana de Batxillerat que han desenvolupat la pàgina web ‘La Constitució a les teves mans’.

El projecte sorgeix d’una petició feta la passada legislatura per les síndiques Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila en el marc del 30è aniversari de la Constitució per apropar el contingut de la Carta Magna a tota la població.

La pàgina web ha estat presentada aquest dijous a la tarda al vestíbul del Consell General pel professorat i l’alumnat que l’han treballat al llarg dels últims mesos.

Durant la presentació, la subsíndica general, Sandra Codina, ha agraït “la bona feina dels alumnes i professors per explicar de forma planera la Constitució” i ha ressaltat que d’aquesta manera “acostarem la nostra Constitució a la pròxima generació de polítics, posant el primer granet de sorra perquè se la facin seva”.

Per la seva banda, el secretari d’Estat d’Educació i Universitat, Josep Anton Bardina, ha valorat molt positivament la iniciativa i ha recordat que una altra de les accions que potencien l’interès dels alumnes per la política i que a l’hora “els permet conèixer el funcionament del Consell General és el Consell dels Joves”.

La web, disponible per a la seva consulta pròximament, es distribueix en tres grans seccions i inclou infografies que il·lustren el contingut de la Constitució, “adaptant un text molt tècnic a un llenguatge comprensible pels joves” han detallat els alumnes durant la presentació.

Galeria d'imatges