Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / 16a sessió d'hivern de l'Assemblea Parlamentària de l’OSCE

16a sessió d'hivern de l'Assemblea Parlamentària de l’OSCE

23 i 24 de febrer, Viena

La delegació del Consell General a l’OSCE-PA encapçalada per la Sra. Meritxell Palmitjavila (GPD) i integrada pels Srs. Carles Naudi (GPL) i Pere López (GPM) participa en els treballs de les Comissions Generals i del plenari que l'Assemblea Parlamentària de l’OSCE ha programat a Viena (Àustria), el 23 i 24 de febrer en motiu de la seva 16a sessió d’hivern.

Durant aquesta sessió de l’Assemblea, els parlamentaris procedents dels Estats de la zona OSCE han assistit a les reunions de les Comissions Generals, intercanviant opinions amb els ponents encarregats de redactar les resolucions que es debatran i votaran en la propera Sessió Anual que tindrà lloc al mes de juliol. Així mateix, s’han mantingut diverses sessions de control amb representants de l’OSCE governamental.

Els debats que han tingut lloc en comissions han girat entorn a les temàtiques següents:

Seguretat transnacional a la regió de l’OSCE: combatre el terrorisme.

Gestionar els recursos naturals, respondre a la problemàtica de la seguretat de l’aigua i combatre el canvi climàtic.

Protegir els drets humans en temps d’auge del populisme.

Així mateix, ha tingut lloc una reunió de la Comissió Permanent en la que s’ha corroborat, entre altres qüestions, la sessió de tardor que es celebrarà a Andorra del 3 al 5 d’octubre del 2017. La Sessió de tardor de l’OSCE-PA té lloc una vegada a l’any en un dels estats participants o socis de l’OSCE. El Consell General l’organitza després que el Bureau i la Comissió Permanent d’aquest organisme haguessin acceptat la candidatura presentada per la delegació andorrana. La Sessió de tardor consta d’una reunió de la Comissió Permanent i de diverses conferències especials. La Sessió de tardor també inclou el Fòrum del Mediterrani. El tema general consistirà enLa seguretat en l’àrea de l’OSCE: nous reptes, noves tasques” i les diverses sessions que es mantindran seran les següents:

Sessió I: Ciberseguretat

Sessió II: Seguretat mediambientalcanvi climàtic

Sessió III: L’educació com a garantia d’estabilitat i desenvolupament

 

OSCE-PA 

L’OSCE-PA és la branca parlamentària de l’OSCE, i està integrada per parlamentaris dels estats que, havent signat l’Acta final de Hèlsinki (1975) i la Carta de París (1990), són membres de l’OSCE. El seu objectiu principal es centra en crear un fòrum multilateral de diàleg interparlamentari per tal d’incidir en la prevenció, gestió i resolució de conflictes en la regió d’Europa; en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat; i en l’enfortiment i cooperació entre les institucions democràtiques dels estats membres. En aquest sentit, l’OSCE-PA està formada per tres Comissions Generals:

- Assumptes polítics i Seguretat.

- Assumptes econòmics, ciència, tecnologia i medi ambient.

- Democràcia, drets humans i qüestions humanitàries.

Els membres de l’OSCE-PA intervenen també en missions d’observació d’eleccions.

http://www.oscepa.org

Galeria d'imatges