Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Newsletters / Butlletí del Consell General / BCG 3/2016, 14 gener 2016

BCG 3/2016, 14 gener 2016

Facebook icon Twitter icon Forward icon

BCG 3/2016

 

 

Butlletí
del
Consell General

Núm. 3/2016

Casa de la Vall, 14 de gener del 2016

SUMARI

 

 

2- PROCEDIMENT LEGISLATIU COMÚ

2.1 Projectes de llei

Admissió a tràmit i publicació de l’esmena a la totalitat presentada pels M. I. Srs. Gerard Alís Eroles, Rosa Gili Casals i Pere López Agràs, consellers generals del Grup Parlamentari Mixt, al Projecte de llei que regula l’ens públic Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) i el règim de les activitats dels sectors elèctric, del fred i de la calor.   

3- PROCEDIMENTS ESPECIALS

3.6 Tractats internacionals

Publicació de l’Esmena de l’annex del Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 i de l’annex I del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005.               

4- IMPULS I CONTROL DE L'ACCIÓ POLÍTICA DEL GOVERN

4.4.1 Preguntes

Publicació de les preguntes amb resposta escrita del Govern presentades pel M. I. Sr. Pere López Agràs, president del Grup Parlamentari Mixt, per escrit de data 4 de gener del 2016, relatives a la situació de la cartera d’inversions de la CASS a 30 de setembre de 2015, (Reg. Núm. 0001).                 

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa a la implementació del software de gestió SAP al Departament de Benestar Social del Ministeri de Sanitat, (Reg. Núm. 0004).         

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa al personal de relació especial contractat pel Govern, (Reg. Núm. 0005).                                                      

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa al nombre d’ajuts a la conservació del patrimoni cultural atorgades pel Govern durant l’any 2015, (Reg. Núm. 0006).        

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa a l’atac cibernètic patit per les pàgines web institucionals del Govern, (Reg. Núm. 0007).             

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 11 de gener del 2016, relativa a les xifres d’inversió estrangera consolidades, (Reg. Núm. 0048).                                                          

Publicació de la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 11 de gener del 2016, relativa al nombre de persones contractades pel Govern procedents del Servei d’Ocupació durant el 2015, (Reg. Núm. 0049).       

 

 

 

 

 

 

2- PROCEDIMENT LEGISLATIU COMÚ

2.1 Projectes de llei

Edicte

La Sindicatura, en la seva reunió del dia 13 de gener del 2016, ha acordat:

Admetre a tràmit i publicar l’esmena a la totalitat presentada pels M. I. Srs. Gerard Alís Eroles, Rosa Gili Casals i Pere López Agràs, consellers generals del Grup Parlamentari Mixt, al Projecte de llei que regula l’ens públic Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) i el règim de les activitats dels sectors elèctric, del fred i de la calor.

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la M. I. Sindicatura

Els sotasignats, Gerard Alís Eroles, Rosa Gili Casals i Pere López Agràs, consellers generals socialdemòcrata del Grup Parlamentari Mixt, d'acord amb el que disposen els articles 92 i 93 del Reglament del Consell General, compareixem davant la Sindicatura i, en temps i,

Diem

Que per la present, dins el termini establert en l’Edicte del 30 de desembre del 2015, publicat al Butlletí del Consell General núm. 67/2015, passem a formular al “Projecte de Llei que regula l’ens públic Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) i el règim de les activitats dels sectors elèctric, del fred i de la calor”, la següent:

Esmena a la totalitat amb retorn del Projecte de llei al Govern

En els termes precedents queda formulada l'esmena a la totalitat amb retorn al Govern del “Projecte de Llei que regula l’ens públic Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) i el règim de les activitats dels sectors elèctric, del fred i de la calor”.

Consell General, 12 de gener del 2016

Gerard Alís Eroles                                                                
Rosa Gili Casals                                                                     
Pere López Agràs

 

3- PROCEDIMENTS ESPECIALS

3.6 Tractats internacionals

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat el document que li ha tramès el M. I. Sr. Cap de Govern, registrat en data 30 de desembre del 2015, sota el títol Esmena de l’annex del Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 i de l’annex I del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005 i exercint les competències que li atribueix el Reglament del Consell General, ha acordat d’acord amb l'article 64.2 dela Constitució i 90 del Reglament del Consell General, ordenar la seva publicació al Butlletí del Consell General.

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

Esmena de l’annex del Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 i de l’annex I del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005

Atès que, d’acord amb l’apartat 1 de l’article 25 dela Lleireguladora de l’activitat de l’Estat en matèria de tractats del 19 de desembre de 1996, el Govern, en la sessió del 9 de desembre del 2015, ha acordat aprovar l’esmena de l’annex del Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 i de l’annex I del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005.

Atès que, d’acord amb l’apartat 2 del mateix article 25, el Govern ho ha comunicat als coprínceps i al Consell General;

Atès que el Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 és vigent a Andorra des de l’1 de novembre del 2006;

Atès que el Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005 és vigent a Andorra des de l’1 de març del 2009;

Atès que la Llista de prohibicions annexada al Conveni contra el dopatge i la llista de prohibicions – normes internacionals que consta a l’annex 1 del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport són idèntiques des de que el grup de seguiment del Conveni del Consell d’Europa va decidir adoptar sistemàticament, a l’igual que l’UNESCO, el criteri de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) pel que fa a les llistes de substàncies prohibides.

Atès que ambdós convenis preveuen que les esmenes de l’annex s’apliquen després de ser aprovades pels òrgans corresponents tret que les parts notifiquin, en el període fixat a aquest efecte, la impossibilitat d’acceptar-les;

Atès que la Secretaria General del Consell d’Europa ha comunicat al Govern del Principat d’Andorra l’entrada en vigor l’1 de gener del 2016, de l’esmena de l’annex del Conveni contra el dopatge;

Atès que la directora general de la UNESCO ha comunicat al Govern del Principat d’Andorra l’entrada en vigor l’1 de gener del 2016 de l’esmena de l’annex 1 del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005;

Es fa públic l’annex del Conveni contra el dopatge, fet a Estrasburg el 16 de novembre de 1989 i l’annex I del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005 que han estat esmenats i que diuen  el següent:

Llista de prohibicions 2016

Codi mundial antidopatge

Entrada en vigor l’1 de gener del 2016

De conformitat amb l’article 4.2.2 del Codi mundial antidopatge, totes les substàncies prohibides s’han de considerar com a “substàncies específiques”, menys les substàncies de les classes S1, S2, S4.4, S4.5, S6.a, i els mètodes prohibits M1, M2 i M3.

Substàncies i mètodes prohibits sempre

(en competició i fora de competició)

Substàncies prohibides

S0. Substàncies no aprovades

Està prohibida sempre qualsevol substància farmacològica no inclosa en una secció de la llista següent i que actualment no estigui aprovada per a l’ús terapèutic en humans per una autoritat governamental reguladora de la salut (p. ex., medicaments en assaig preclínic o clínic o que ja no estan disponibles, drogues de disseny, substàncies aprovades únicament per a ús veterinari).

S1. Agents anabolitzants

Es prohibeixen els agents anabolitzants.

1. Esteroides anabolitzants andrògens (EAA)

a) EAA exògens*, entre els quals s’inclouen:

1-androstenediol (5α-androst-1-ène-3β,17β-diol); 1-androstendiona (5α-androst-1-ène-3,17-dione); bolandiol (estr-4-ène-3β,17β-diol); bolasterona; boldenona; boldiona (androsta-1,4-diène-3,17-dione); calusterona; clostebol; danazol ([1,2]oxazolo[4’,5’:2,3]prégna-4-ène-20-yn-17α-ol); deshidroclorometiltestosterona (4-chloro-17β-hydroxy-17α-méthylandrosta-1,4-diène-3-one); desoximetiltestosterona (17α-méthyl-5α-androst-2-ène-17β-ol); drostanolona; etilestrenol (19-norprégna-4-ène-17α-ol); fluoximesterona; formebolona; furazabol (17α-méthyl[1,2,5]oxadiazolo[3’,4’:2,3]-5α-androstane-17β-ol); gestrinona; 4-hidroxitestosterona (4,17β-dihydroxyandrost-4-ène-3-one); mestanolona; mesterolona; metandienona (17β-hydroxy-17α-méthylandrosta-1,4-diène-3-one); metenolona; metandriol; metasterona (17β-hydroxy-2α,17α-diméthyl-5α-androstane-3-one); metildienolona (17β-hydroxy-17α-méthylestra-4,9-diène-3-one); metil-1-testosterona (17β-hydroxy-17α-méthyl-5α-androst-1-ène-3-one); metilnortestosterona (17β-hydroxy-17α-méthylestr-4-en-3-one); metiltestosterona; metribolona (metiltrienolona, 17β-hydroxy-17α-méthylestra-4,9,11-triène-3-one); mibolerona; nandrolona; 19-norandrostendiona (estr-4-ène-3,17-dione); norboletona; norclostebol; noretandrolona; oxabolona; oxandrolona; oximesterona; oximetolona; prostanozol (17β-[(tétrahydropyrane-2-yl)oxy]-1’H-pyrazolo[3,4:2,3]-5α-androstane); quinbolona; estanozolol; estenbolona; 1-testosterona (17β-hydroxy-5α-androst-1-ène-3-one); tetrahidrogestrinona (17-hydroxy-18a-homo-19-nor-17α-prégna-4,9,11-triène-3-one); trenbolona (17β-hydroxyestr-4,9,11-triène-3-one); i altres substàncies amb una estructura química anàloga o amb efectes biològics anàlegs.

b) EAA endògens**, si s’administren de manera exògena:

Androstendiol (androst-5-ène-3β,17β-diol); androstendiona (androst-4-ène-3,17-dione); dihidrotestosterona (17β-hydroxy-5α-androstan-3-one); prasterona (dehidroepiandrosterona, DHEA, 3β-hydroxyandrost-5-ène-17-one); testosterona;

i els metabòlits o isòmers següents que comprenen, entre altres:

5α-androstane-3α,17α-diol; 5α-androstane-3α,17β-diol; 5α-androstane-3β,17α-diol; 5α-androstane-3β,17β-diol; 5β−androstane-3α,17β-diol; androst-4-ène-3α,17α-diol; androst-4-ène-3α,17β-diol; androst-4-ène-3β,17α-diol; androst-5-ène-3α,17α-diol; androst-5-ène-3α,17β-diol; androst-5-ène-3β,17α-diol; 4-androstendiol (androst-4-ène-3β,17β-diol); 5-androstendiona (androst-5-ène-3,17-dione); epi-dihidrotestosterona; epitestosterona; etiocolanolona; androsterona; 3β-hydroxy-5α-androstan-17-one; 7α-hydroxy-DHEA; 7β-hydroxy-DHEA; 7-keto-DHEA; 19-norandrosterona; 19-noretiocolanolona.

2. Altres agents anabolitzants

Que comprenen, entre altres:

Clenbuterol, moduladors selectius de receptors d’andrògens (SARM, p. ex. andarina i ostarina), tibolona, zeranol i zilpaterol.

A efectes d’aquest document:

* “exogen” fa referència a una substància que l’organisme no és capaç de produir habitualment de manera natural.

** “endogen” fa referència a una substància que l’organisme és capaç de produir habitualment de manera natural.

S2. Hormones peptídiques, factors de creixement i altres substàncies anàlogues i mimètiques

Estan prohibides les substàncies següents així com altres substàncies amb una estructura química anàloga o efectes biològics anàlegs:

1. Agonistes del receptor de l’eritropoetina:

1.1 Agents estimulants de l’eritropoesi (ESAs) p. ex. darbepoetina (dEPO); eritropoetines (EPO); EPO-Fc; metoxi polietilen glicol-epoetina beta (CERA); pèptids mimètics de l’EPO (EMP), p. ex. CNTO 530 i peginesatida;

1.2 Agonistes no-eritropoètics del receptor de l’EPO, p. ex. ARA-290, asialo-EPO i EPO carbamilada;

2. Estabilitzadors de factors induïts per hipòxia (HIF), p. ex. cobalt i FG-4592; i activadors de l’HIF p. ex. xenó i argó;

3. Gonadotrofina coriònica (CG) i hormona luteïnitzant (LH), i els seus factors alliberadors, p. ex. buserelina, gonadorelina i leuprorelina, prohibides per als esportistes de sexe masculí únicament;

4. Corticotropines i els seus factors alliberadors, p. ex. corticorelina;

5. Hormona del creixement (GH) i els seus factors alliberadors incloent l’hormona alliberadora de l’hormona de creixement (GHRH) i els seus anàlegs, p. ex. CJC-1295, sermorelina i tesamorelina; secretagogs de l’hormona de creixement (GHS), p. ex. grelina i mimètics de la grelina, p. ex. anamorelina i ipamorelina; i pèptids alliberadors de l’hormona de creixement (GHRPs), p. ex. alexamorelina, GHRP-6, hexarelina i pralmorelina (GHRP-2).

Es prohibeixen també els següents factors de creixement:

Factor de creixement derivat de plaquetes (PDGF), factor de creixement endotelial vascular (VEGF), factor de creixement anàleg a la insulina-1 (IGF-1) i els seus anàlegs; factor de creixement dels hepatòcits (HGF), factors de creixement fibroblàstics (FGF), factors de creixement mecànics (MGF), i qualsevol altre factor de creixement que actuï sobre el múscul, el tendó o el lligament, la síntesi/degradació proteica, la vascularització, l’ús de l’energia, la capacitat regeneradora o el canvi en el tipus de fibra.

S3. Agonistes ß-2

Es prohibeixen tots els agonistes ß-2, inclosos els dos isòmers òptics, p. ex. d- i l- si escau.

Excepte:

- el salbutamol inhalat (amb un màxim de 1.600 micrograms cada 24 hores);

- el formoterol inhalat (amb un màxim de 54 micrograms cada 24 hores); i

- el salmeterol inhalat d’acord amb la pauta d’administració terapèutica recomanada pel fabricant.

La presència en orina de salbutamol en una concentració superior als 1.000 ng/ml o de formoterol en una concentració superior als 40 ng/mL serà suposada com a no provinent d’un ús terapèutic intencionat i es considerarà com un resultat analític anormal (RAA), llevat que l’esportista demostri, mitjançant un estudi farmacocinètic controlat, que el resultat anormal ha estat efectivament conseqüència de l’ús d’una dosi terapèutica per inhalació fins a la dosi màxima esmentada.

S4. Moduladors hormonals i metabòlics

Es prohibeixen les hormones i moduladors hormonals següents:

1. Inhibidors de l’aromatasa, que inclouen entre altres: aminoglutetimida, anastrozole, androstà-1,4,6-triène-3,17-dione (androstatriendiona), 4-androstène-3,6,17 trione (6-oxo), exemestà, formestà, letrozole, testolactona.

2. Moduladors selectius de receptors d’estrògens (SERM), que inclouen entre altres: raloxifè, tamoxifè i toremifè.

3. Altres substàncies antiestrògenes, que inclouen entre altres: clomifè, ciclofenil, fulvestrant.

4. Agents modificadors de les funcions de la miostatina, que inclouen entre altres: els inhibidors de la miostatina.

5. Moduladors metabòlics:

5.1 Activadors de la proteïna-cinasa activada per l’AMP (AMPK), p. ex. AICAR; i els agonistes del receptor activat per proliferadors de peroxisomes δ (PPARδ), p. ex. GW 1516;

5.2 Insulines i insulinomimètics;

5.3 Meldoni;

5.4 Trimetazidina.

S5. Diürètics i altres agents emmascarants

Es prohibeixen els diürètics i agents emmascarants següents, i les altres substàncies que tinguin una estructura química anàloga o que tinguin efectes biològics anàlegs.

Que comprenen, entre altres:

- Desmopressina, probenecid, expansors plasmàtics, p. ex. glicerol i l’administració intravenosa d’albúmina, dextrà, hidroxietilmidó i mannitol.

- Acetazolamida, amilorida, bumetanida, canrenona, clortalidona, àcid etacrínic, furosemida, indapamida, metolazona, espironolactona, tiazides, p. ex. bendroflumetiazida, clorotiazida i hidroclorotiazida; triamterè i vaptans, p. ex. tolvaptan.

Excepte:

- la drosperinona, el pamabrom; i l’administració oftalmològica dels inhibidors de l’anhidrasa carbònica (p. ex.dorzolamida i brinzolamida.

- l’administració local de la felipressina en anestèsia odontològica.

La detecció en una mostra de l’esportista en competició i fora de competició, si escau, de qualsevol quantitat de les substàncies següents que estan sotmeses a un nivell màxim: formoterol, salbutamol, catina, efedrina, metilefedrina i pseudoefedrina, conjuntament amb un diürètic o un altre agent emmascarant, serà considerat com un resultat analític anormal exceptuant si l’esportista disposa d’una autorització per a l’ús amb finalitats terapèutiques (AUT) específica per a aquesta substància, diferent de l’obtinguda per al diürètic o un altre agent emmascarant.

Mètodes prohibits

M1. Manipulació de la sang o dels components sanguinis

Es prohibeix:

1. L’administració o reintroducció de qualsevol quantitat de sang autòloga, al·logènica (homòloga) o heteròloga, o de glòbuls vermells de qualsevol origen dins del sistema circulatori.

2. La millora artificial de la captació, el transport o l’alliberament de l’oxigen, inclosos, entre altres, els productes químics perfluorats, l’efaproxiral (RSR13); i els productes d’hemoglobina modificada (p. ex. els substituts sanguinis a base d’hemoglobina, els productes a base d’hemoglobines microencapsulades), però sí que es permet l’administració d’oxigen.

3. Tota manipulació intravascular de la sang o de components sanguinis mitjançant mètodes físics o químics.

M2. Manipulació química i física

Es prohibeix:

1. La falsificació o la temptativa de falsificació amb la finalitat de modificar la integritat i la validesa de les mostres recollides durant els controls de dopatge. Aquesta categoria inclou, entre altres: la substitució i/o l’alteració de l’orina (p. ex. proteases).

2. Les perfusions intravenoses i/o les injeccions de més de 50 ml cada 6 hores, excepte les que s’hagin rebut legítimament durant una hospitalització, procediment quirúrgic o durant proves clíniques.

M3. Dopatge genètic

Es prohibeixen, per la capacitat potencial d’incrementar el rendiment esportiu, els mètodes següents:

1. La transferència de polímers d’àcids nucleics o d’anàlegs d’àcids nucleics;

2. L’ús de cèl·lules normals o genèticament modificades.

Substàncies i mètodes prohibits en competició

A més de les categories de l’S0 a l’S5 i de l’M1 a l’M3 esmentades, estan prohibides en competició les categories següents:

Substàncies prohibides

S6. Estimulants

Es prohibeixen tots els estimulants, incloent-hi els isòmers òptics p. ex. d- i l si escau.

Els estimulants inclouen:

a) Estimulants no específics:

Adrafinil, amfepramona, amfetamina, amfetaminili, amifenazole, benfluorex, benzilpiperazina, bromantan, clobenzorex, cocaïna, cropropamida, crotetamida, fencamina, fenetil·lina, fenfluramina, fenproporex, fonturacetam [4-phenylpiracétam (carfedon)], furfenorex, mefenorex, mefentermina, mesocarb, metamfetamina (d-), p-metilamfetamina, modafinil, norfenfluramina, fendimetrazina, fentermina, prenilamina i prolintà.

Un estimulant que no es mencioni expressament en aquesta secció s’ha de considerar una substància específica.

b) Estimulants específics (exemples):

Benzfetamina, catina**, cationa i els seus anàlegs, p. ex. mefedrona, metedrona i α-pirrolidinovalerofenona; dimetilamfetamina; efedrina***; epinefrina **** (adrenalina); etamivan; etilamfetamina; etilefrina; famprofazona; fenbutrazat; fencamfamina; fenetilamina i els seus derivats; fenmetrazina; fenprometamina; heptaminol; hidroxiamfetamina (parahidroxiamfetamina); isometeptè; levmetamfetamina; meclofenoxat; metilendioximetamfetamina; metilefedrina***; metilhexanamina (dimetilpentilamina); metilfenidat, niketamida; norfenefrina; octopamina; oxilofrina (metilsinefrina); pemolina; pentetrazol; propilhexedrina; pseudoefedrina*****; selegilina; sibutramina; estricnina; tenamfetamina (metilendioxiamfetamina); tuaminoheptà;

i altres substàncies que tinguin una estructura química anàloga o que tinguin efectes biològics anàlegs.

Excepte:

- Clonidina

- Els derivats de l’imidazole per a administració tòpica/oftalmològica i els estimulants que figuren en el Programa de vigilància 2016*.

* Bupropió, cafeïna, nicotina, fenilefrina, fenilpropanolamina, pipradrol, i sinefrina: Aquestes substàncies figuren en el Programa de vigilància 2016 i no es consideren com a substàncies prohibides.

** Catina: prohibida quan la seva concentració a l’orina és superior a 5 micrograms per mil·lilitre.

*** Efedrina i metilefedrina: prohibides quan les seves concentracions respectives a l’orina són superiors a 10 micrograms per mil·lilitre.

**** Epinefrina (adrenalina): no està prohibit l’ús local, p. ex. per via nasal o oftalmològica o bé l’administració conjunta amb anestèsics locals.

***** Pseudoefedrina: prohibida quan la seva concentració a l’orina és superior a 150 micrograms per mil·lilitre.

S7. Narcòtics

Prohibit:

Buprenorfina; dextromoramida; diamorfina (heroïna); fentanil i els seus derivats; hidromorfona; metadona; morfina; oxicodona; oximorfona; pentazocina i petidina.

S8. Cannabinoides

Prohibit:

- Δ9-tetrahidrocannabinol (THC) natural, p. ex. cànnabis, haixix i marihuana, o sintètic

- Cannabimimètics, p. ex. ’“Spice”, JWH-018, JWH-073, HU-210.

S9. Glucocorticoides

Estan prohibits tots els glucocorticoides quan s’administren per via oral, intravenosa, intramuscular o rectal.

Substàncies prohibides en determinats esports

P1. Alcohol

Està prohibit l’alcohol (etanol) només en competició en els esports següents. La detecció s’efectuarà per etilometria i/o anàlisi de sang. El llindar d’infracció és l’equivalent a una concentració d’alcohol en sang de 0,10 g/l.

- Aeronàutica (FAI)

- Automobilisme (FIA)

- Motonàutica (UIM)

- Tir amb arc (WA)

P2. Blocadors ß

Estan prohibits els blocadors ß només en competició en els esports següents i també estan prohibits fora de competició on s’indica:

- Automobilisme (FIA)

- Billar (totes les disciplines) (WCBS)

- Dards (WDF)

- Esports subaquàtics (CMAS) d’apnea amb pes constant amb aletes o sense, apnea amb pes variable, apnea dinàmica amb aletes o sense, apnea estàtica, apnea Jump Blue, apnea de lliure immersió, pesca submarina i tir al blanc

- Esquí (FIS), per als salts amb esquís, el salt freestyle/halfpipe i el surf de neu halfpipe/big air

- Golf (IGF)

- Tir (ISSF, IPC)*

- Tir amb arc (WA)*

*També prohibits fora de competició

Inclouen, entre altres:

Acebutolol, alprenolol, atenolol, betaxolol, bisoprolol, bunolol, carteolol, carvedilol, celiprolol, esmolol, labetalol, levobunolol, metipranolol, metoprolol, nadolol, oxprenolol, pindolol, propanolol, sotalol i timolol.

 

4- IMPULS I CONTROL DE L'ACCIÓ POLÍTICA DEL GOVERN

4.4.1 Preguntes

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat les preguntes amb resposta escrita del Govern presentades pel M. I. Sr. Pere López Agràs, president del Grup Parlamentari Mixt, per escrit de data 4 de gener del 2016, relatives a la situació de la cartera d’inversions de la CASS a 30 de setembre de 2015 i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-les a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0001).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

Molt il·lustre Senyor,

El sotasignat, Pere López Agràs, conseller general socialdemòcrata del Grup Parlamentari Mixt, d’acord amb el que disposen els articles 129 i següents del Reglament del Consell General, formulo les preguntes següents perquè, en el millor termini, el Govern presenti, per escrit, les respostes corresponents.

Preguntes que es formulen en relació a la situació de la cartera d’inversions de la CASS a 30 de setembre de 2015

MOTIVACIÓ

La liquidació trimestral de la CASS a 30 de setembre de 2015 recull que els fons gestionats pel Fons de reserva eren de 1.070,9 milions enfront dels 1.088,4 milions existents a 30 de juny de 2015.

Així mateix es menciona que la rendibilitat acumulada des de començament d’any pel fons de reserva ha estat del -0,34%.

També s’informa que la rendibilitat obtingut per l’índex de referència del mandat de gestió del Fons ha estat del 1,33%.

Vist això, demano el següent:

1. Per quins motius el total de fons gestionats per la CASS s’han reduït en 17,5 milions?

2. Com s’explica la rendibilitat acumulada des de començament d’any es situï en valors negatius del -0,34%?

3. A què es deu la diferència tan significativa entre la rendibilitat negativa dels fons de la CASS i la corresponent a l’índex de referència del mandat de gestió del fons?

Preguntes que hauran de ser respostes, per escrit, en el termini establert reglamentàriament.

Consell General, 4 de gener del 2016

Pere López Agràs                                                                   
Conseller general socialdemòcrata                                   
del Grup parlamentari Mixt

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa a la implementació del software de gestió SAP al Departament de Benestar Social del Ministeri de Sanitat i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0004).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa a la implementació del software de gestió SAP al Departament de Benestar Social del Ministeri de Sanitat

Motivació:

Vist que la implementació del programa de gestió de l'ERP (Enterprise resource Planning)  de SAP ha provocat disfuncions en la gestió de les prestacions socials als beneficiaris,

Atès que en alguns casos ha impedit que els beneficiaris poguessin rebre la prestació assignada en els terminis fixats,

Es demana,

Pot Govern informar si la implementació del programa ha finalitzat?

Pot Govern informar si el programa funciona sense incidències que hagin provocat retard en el pagament de les prestacions socials als beneficiaris?

Quantes persones s'han vist afectades per les disfuncionalitats del programa?

Quina alternativa s'ha proposat als beneficiaris afectats per poder rebre la seva prestació?

Quan va començar la implementació del programa de gestió?

Quin són els motius dels problemes que dificulten el correcte funcionament del programa?

Quin va ser el cost total del programa?

Casa de la Vall 5 de gener de 2016

Jordi Gallardo Fernàndez                                                    
Conseller General

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa al personal de relació especial contractat pel Govern i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0005).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa al personal de relació especial contractat pel Govern

Motivació:

Atès que el pressupost per a l'exercici 2016 preveu una partida de 821.421,12 € destinada a la retribució del personal de relació especial,

Es demana,

Quin és el nombre de personal de relació especial amb contracte?

Es preveu alguna nova contractació? En cas afirmatiu, per a quin lloc de treball?

Pot Govern realitzar una descripció dels llocs de treball del personal de relació especial amb contracte?

Pot Govern adjuntar la graella salarial de les contractacions de relació especial vinculada als llocs de treball que ocupen?

Casa de la Vall 5 de gener de 2016

Jordi Gallardo Fernàndez                                                    
Conseller General

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa al nombre d’ajuts a la conservació del patrimoni cultural atorgades pel Govern durant l’any 2015 i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0006).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa al nombre d'ajuts a la conservació del patrimoni cultural atorgades pel Govern durant l'any 2015

Motivació:

Vist que el Govern ha presentat el Projecte de llei de crèdit extraordinari per finançar les despeses derivades de la dotació inicial de la Fundació Museu Andorra per un import total de 51.000 €, import corresponent de l’aportació de la part del Govern d’Andorra a la Fundació Cultural Govern-Thyssen,

Atès que la dotació d'aquest crèdit extraordinari es finançarà amb càrrec a la partida 910 Departament de Patrimoni Cultural Àrea de Béns Immobles-78249 Ajuts a la conservació del patrimoni cultural PROJ-103 Conservació i millora Patrimoni Cultural

Es demana,

Quantes sol·licituds d’ajuts a la conservació del patrimoni es van presentar durant el 2015?

Pot Govern detallar quins eren els béns que es volien acollir a la subvenció?

Quantes de les sol·licituds presentades es van desestimar, si és el cas, i per quins motius?

Quines van rebre subvenció i en què consisteix la restauració?

Pot Govern detallar l'import destinat a cada sol·licitud atorgada?

Quin és l'import final del pressupost 2015 que s'ha acabat destinant a les ajudes per a la restauració?

Casa de la Vall 5 de gener de 2016

Jordi Gallardo Fernàndez                                                    
Conseller General

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 5 de gener del 2016, relativa a l’atac cibernètic patit per les pàgines web institucionals del Govern i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0007).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa de la Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa a l’atac cibernètic patit per les pàgines web  institucionals del Govern

Motivació:

Vist que el passat 31 de desembre algunes de les pàgines electròniques institucionals del Govern van patir un atac cibernètic afectant el seu funcionament,

Vist que els atacs poden haver posat en risc la confidencialitat de dades contingudes als webs oficials posant en risc en alguns casos la informació facilitada pels usuaris,

Vist el risc reputacional que un atac d’aquestes característiques suposa respecte al nivell de seguretat de les pàgines electròniques institucionals,

Ateses les consideracions exposades, es demana, 

Quantes pàgines institucionals van ser afectades per l’atac cibernètic?

Quines van ser les pàgines afectades?

Quan es va detectar l’atac cibernètic exactament?

Quan va avisar el Govern al servei de policia dels fets?

Quantes hores va durar el bloqueig de les pàgines institucionals?

Va estar en risc en algun moment la informació gestionada pels portals afectats?

Quin mètode van fer servir els ciberatacants?

S’ha produït alguna fuita d’informació? Si és el cas, de quina informació es tracta?

Quines accions ha iniciat el Govern per poder detectar l’origen de l’atac?

Pot Govern garantir la seguretat en el futur?

Quins gestors de continguts s’utilitzen en cada un dels webs atacats?

Quants usuaris tenen mots claus d’accés a tots els CMS i com es garanteix la seva seguretat i amb quina assiduïtat es canvia?

El fet que l’atac afectes diversos webs significa que comparteixen usuaris, permisos, autoritzacions i a l’hora el mateix error de seguretat?

En qui recau la responsabilitat de la gestió de seguretat i auditoria de les actuacions sobre els webs i els servidors institucionals afectats?

Compta Govern amb un contracte de manteniment extern dels webs afectats?

Quins han estat i quan s’ha realitzat els últims manteniments realitzats abans de l’atac?

Compta Govern amb un servei d’alertes promptes?

Compta Govern amb un sistema de prevenció d’intrusió?

Quines mesures de manteniment i prevenció s’apliquen i com es gestionen?

Existeix un registre processat, auditat i rubricat de totes les actuacions, manteniment i successos sobre els webs i els seus servidors?

Per quin motiu els webs afectats varen estar diverses hores amb la versió hackejada visible sense tancar el servei?

Per què no va poder evitar el sistema de seguretat dels webs institucionals l’atac cibernètic?

Quines accions ha implementat el Govern per evitar un incident semblant?

Casa de la Vall 5 de gener de 2016

Carles Naudi d’Areny-Plandolit Balsells                       
Conseller General

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 11 de gener del 2016, relativa a les xifres d’inversió estrangera consolidades i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0048).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa dela Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa a les xifres d’inversió estrangera consolidades

Motivació:

Vist que el M.I cap de Govern durant el debat d’orientació política del passat mes d’octubre va referir-se a les xifres d’inversió estrangera formalitzades com a exemple de consolidació del procés d’obertura econòmica,

Atès que durant el referit discurs es va fer un balanç de la inversió formalitzada repartida, segons es va explicar, en un total de 14 milions d’euros durant el 2012, 26 milions d’euros durant el 2013, 59 milions d’euros durant el 2014, i 41 milions d’euros durant el 2015 comptabilitzant els mesos de gener a setembre,

Atesos els antecedents exposats es demana,

Pot Govern detallar quin grau d’acompliment de la inversió formalitzada han realitzat els plans d’empresa presentats des del 2012 fins a la data d’avui?

Pot Govern detallar quins plans d’empresa han assolit la totalitat de la inversió formalitzada que van presentar?

Pot Govern explicar quin procediment utilitza per fer el seguiment del grau d’acompliment dels plans d’empresa que detallen la intenció d’inversió?

Pot Govern explicar quins impactes directes, és a dir, en quant té el Govern quantificat l’impacte que ha suposat per a l’economia andorrana la part d’inversió formalitzada que s’ha realitzat des del 2012 fins a la data d’avui?

Pot Govern classificar aquest impacte per sectors?

Pot Govern detallar el percentatge que representa la inversió estrangera realitzada respecte de la formalitzada sobre el PIB del país?

Pot Govern detallar el percentatge que representa la inversió realitzada respecte de la formalitzada dins de cada sector?

Casa de la Vall 11 de gener de 2016

Jordi Gallardo Fernàndez                                                    
Conseller General

 

Edicte

La Sindicatura, en reunió tinguda el dia 13 de gener del 2016, ha examinat la pregunta amb resposta escrita del Govern presentada pel M. I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, per escrit de data 11 de gener del 2016, relativa al nombre de persones contractades pel Govern procedents del Servei d’Ocupació durant el 2015 i d’acord amb els articles 18 i 129 del Reglament del Consell General ha acordat admetre-la a tràmit i ordenar la seva publicació, (Reg. Núm. 0049).

Tot el que es fa públic per a general coneixement i efectes.

Casa dela Vall, 13 de gener del 2016

Vicenç Mateu Zamora                                                         
Síndic General

A la Sindicatura

El sotasignat, M.I. Sr. Jordi Gallardo Fernàndez, conseller general del Grup Parlamentari Liberal, d’acord amb el que disposa el capítol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel M.I. Govern, de forma escrita com preveu l’article 129 de l’esmentat reglament en el millor termini.

Pregunta relativa al nombre de persones contractades pel Govern procedents del Servei d’Ocupació durant el 2015

Motivació:

Vist que durant la sessió ordinària del Consell General de data 24 des setembre de 2015 el Govern informava que el total de treballadors contractats pel Govern i la Justícia procedents del Servei d’Ocupació entre l’1 de gener i el 31 d’agost del 2015 era de 122 treballadors, 

Atesos els antecedents exposats es demana,

Pot informar el Govern del nombre total de treballadors contractats pel Govern i la Justícia procedents del Servei d’Ocupació durant l’any 2015?

Pot el Govern detallar els llocs de treball que han ocupat les persones contractades?

Pot detallar el Govern la formació facilitada als treballadors contractats?

Del total de les contractacions realitzades durant el 2015 per part del Govern i la Justícia, quina part corresponen a treballadors contractats per primera vegada pel Govern i la Justícia?

Casa de la Vall 11 de gener de 2016

Jordi Gallardo Fernàndez                                                     
Conseller General

 

 

 

 

 

 

 

Butlletí del Consell General

Dipòsit legal: And. 262/94
ISSN 1024-9044