Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Activitat parlamentària / Control i impuls de l'acció política i de Govern / Preguntes / Preguntes amb resposta oral / Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Pere López, president del GPS, relativa als autònoms i els ajuts percebuts amb declaració d’urgència.

Pregunta amb resposta oral del Govern presentada pel Sr. Pere López, president del GPS, relativa als autònoms i els ajuts percebuts amb declaració d’urgència.

11/05/2020
BCG 29/2020 de 11/05/2020
280
14/05/2010

 

Molt il·lustre Senyora,

El sotasignat, Pere López Agràs, conseller general i president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, , d’acord amb el que disposa el capítol quart del títol IV del Reglament del Consell General, formulo la següent pregunta perquè sigui resposta pel Govern, de forma oral, davant el ple del Consell General. De conformitat amb l’article 132 del mateix Reglament, sol·licito que aquesta pregunta obtingui la declaració d’urgència.

Preguntes que es formulen en relació als autònoms i els ajuts percebuts

Donat que d’ençà la declaració d’emergència sanitària i conseqüent suspensió de l’activitat de molts autònoms aquests no han rebut a hores d’ara cap ajut directe per part del Govern per quant per als mesos de març i d’abril només els ha estat possible suspendre o reduir la cotització a la CASS.

Tenint en compte que tot i amb l’activitat suspesa qualsevol petit negoci genera despeses de funcionament mensuals com ara d’assegurances, de manteniments, de despeses de gestió i d’altres provinents de contractes de caire anual.

Donat que la prestació pel mes de maig equivalent al salari mínim exigeix el pagament de la cotització a la CASS i que per tant aquesta prestació tindria en realitat un import net, deduïda la cotització, d’uns 615 euros.

Es demana

Com creu el Govern que els treballadors autònoms han pogut satisfer les seves despeses personals i professionals des del 14 de març i fins a finals d’abril sense cap d’ingrés de la seva activitat professional ni cap ajut directe per part de l’Estat?

Creu el Govern que amb 615 euros mensuals, a partir de mes de maig, es poden pagar les despeses personals i professionals dels treballadors autònoms?

Pregunta que haurà de respondre’s, de forma oral, en el si del Consell General.

Consell General, 11 de maig del 2020

Pere López Agràs                                                                 
Conseller general                                                                 
Grup Parlamentari Socialdemòcrata