Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Documentació / Altres documents d'interès / CIHAPR / Noticies / Inauguració del 71è Congrés de la Comissió Internacional per a l’Estudi de la Història de les Assemblees Parlamentàries i Representatives (CIHAPR)

Inauguració del 71è Congrés de la Comissió Internacional per a l’Estudi de la Història de les Assemblees Parlamentàries i Representatives (CIHAPR)

16 de juliol de 2019

El 71è Congrés de la Comissió Internacional per a l’Estudi de la Història de les Assemblees Parlamentàries i Representatives (CIHAPR) s’ha inaugurat, aquest dimarts, amb les intervencions de la síndica general, Sra. Roser Suñé, i el president de la CIHAPR, Sr. Joseba Agirreazkuenaga, la benvinguda de la cònsol major d’Andorra la Vella, Sra. Conxita Marsol i les paraules del director de l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA), Sr. Jordi Guillamet.

Aquesta conferència parlamentària que té com a tema principal l'Evolució de les assemblees representatives als parlaments democràtics', té lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i se celebra entre els dies 16 i el 18 de juliol.

En el marc de la ceremònia d'obertura, la conferència inaugural ha estat la que porta per títol 'Les institucions representatives i parlamentaries d'Andorra: del Consell de la Terra (1419) als nostres dies', a càrrec del Sr. Joan Massa, ex-secretari general dels Serveis del Copríncep Episcopal.

A les 15.00 h tarda, han començat les ponències que giren entorn a l’evolució de les assemblees representatives cap als parlaments democràtics, les formes de representació a les assemblees representatives i parlamentàries i, finalment però no menys important, els parlaments dels petits estats i els microestats.

 

Galeria d'imatges