Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Visita institucional al Copríncep francès per abordar el tram final de les negociacions amb la UE

Visita institucional al Copríncep francès per abordar el tram final de les negociacions amb la UE

Palau de l'Elisi, 13 de novembre del 2023

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, ha rebut el síndic general, Carles Ensenyat, i el cap de Govern, Xavier Espot, en la primera trobada institucional de la legislatura que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de l’Elisi de París. Durant la reunió, els mandataris han exposat els principals reptes de la legislatura centrats en l’habitatge i en la finalització de la negociació per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea (UE).

Al llarg de la trobada s’ha detallat que la solució per a la lliure circulació de persones ja es troba pràcticament acordada, i que l’entesa sobre el protocol de serveis financers està força encarrilada. En aquest sentit, el cap de Govern ha sol·licitat al copríncep Macron el seu suport i acompanyament perquè les entitats bancàries d’Andorra puguin accedir als mecanismes de liquiditat equivalents als dels bancs dels països membres a través del Banc de França. Si bé es tracta d’una entitat independent, Macron s’ha mostrat receptiu i obert a ajudar.

El cap de Govern ha manifestat que “el suport i l’ajuda del copríncep seran cabdals” i ha reiterat la finestra d’oportunitat que suposa per a Andorra tancar un bon acord amb la Comissió Europea en les setmanes vinents, i, en tot cas, abans que se celebrin eleccions al Parlament Europeu.

A banda d’aquestes qüestions, el Copríncep francès, Emmanuel Macron, s’ha compromès durant la reunió d’aquesta tarda a visitar de nou Andorra durant el 2024. L’única ocasió que va venir al país va ser el setembre del 2019. Serà, ha explicat el síndic general, “un molt bon moment de retrobament amb el poble andorrà i les seves institucions”.

Carles Ensenyat i Xavier Espot realitzaran el proper divendres 17 de novembre a les 17 hores una nova visita institucional al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Galeria d'imatges