Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Una delegació del Consell General participa a la sessió de tardor de l’APCE

Una delegació del Consell General participa a la sessió de tardor de l’APCE

Estrasburg, 8-12 d’octubre del 2018

©Council of Europe - Auteur: Ellen Wuibaux

Descarrega l'imatge (mida original)

Una delegació del Consell General encapçalada pel Sr. Carles JORDANA (GPD) i integrada per la Sra. Patrícia RIBERAYGUA (GPD), el Sr. Víctor NAUDI (GPM-SDP) i la Sra. Judith PALLARÉS (GPL), ha participat a una sessió plenària de l’APCE, òrgan parlamentari del Consell d’Europa que compta en l’actualitat amb 47 Estats membres dels quals 28 també són membres de la Unió Europea.

La Sra. Liliane MAURY-PASQUIER (Suïssa, SOC), presidenta de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, va declarar oberta la sessió i seguidament va pronunciar un discurs davant els membres de l’Assemblea. Acte seguit, es van ratificar els poders dels nous membres de les delegacions nacionals, així com les modificacions escaients dins la composició de les diferents comissions.

L’APCE també va aprovar l’ordre del dia, acordant organitzar un debat d’actualitat sobre “L’avenir du Conseil de l’Europe”.

Altre punt a destacar en l’obertura d’aquesta sessió plenària ordinària, va ser la sisena edició del lliurament del “Prix des Droits de l’Homme Václav Havel”, premi que recompensa les accions i reivindicacions de caràcter excepcional dutes a terme per la societat civil en defensa dels drets humans i que aquesta edició ha premiat al Sr. Oyub TITIEV, representant a Txetxènia de Memorial, una ONG que lluita pels drets humans.

Durant el transcurs d’aquesta sessió plenària, el Bureau i la Comissió Permanent han presentat davant de l’Assemblea Parlamentària els seus corresponents informes d’activitat fóra de sessions i el Ple de l’Assemblea ha elegit per majoria, el Sr. Darian PAVLI i el Sr. Jørgen AALL, com a Jutges al Tribunal Europeu dels Drets Humans, a títol d’Albània i Noruega, respectivament. Tanmateix, la Sra. Marija PEJČINOVIĆ, ministra d’Afers Exteriors de Croàcia, -país que té la presidència del Comitè dels Ministres del Consell d’Europa-, va presentar el tradicional comunicat del Comitè de Ministres a l’APCE i va respondre a les preguntes que li van formular els parlamentaris.

Un dels debats que més interès ha suscitat entre els parlamentaris ha estat el debat intitulat “Renforcer le processus décisionnel de l’Assemblée parlementaire concernant les pouvoirs et le vote”, extrem que de conformitat amb l’article 37.1.d) del Reglament de l’Assemblea ha finalitzat amb el reenviament en comissió del projecte de resolució i de recomanació concernits amb la finalitat que aquests siguin debatuts en una propera sessió plenària.

Altres debats com “Le traitement des mineurs palestiniens dans le système judiciaire israélien”, “Observation des élections présidentielles et législatives anticipées en Turquie (24 juin 2018)” i “Vie privée et familiale: parvenir à l’égalité quelle que soit l’orientation sexuelle”, han generat la participació de parlamentaris de diverses delegacions nacionals que han expressat obertament les seves reflexions i inquietuds al Ple.

Finalment, es van adreçar al plenari el Sr. Khemaies JHINAOUI, ministre d’Afers Exteriors de Tunísia i el secretari general del Consell d’Europa, Sr. Thorbjørn JAGLAND, que va respondre als neguits plantejats pels membres de les diferents delegacions nacionals de l’APCE.

A banda del treball que s’ha dut a terme al plenari, els membres de la delegació del Consell General també han participat a les reunions de les comissions de l’APCE de les que són titulars, assistint a diverses audicions parlamentàries:

 

  • La Sra. Judith PALLARÉS (GPL) ha assistit juntament amb altres membres de la delegació, a l’audició en el marc dels treballs preparatoris al projecte de resolució i de recomanació intitulat “Renforcer le rôle joué par les jeunes dans la prévention et le règlement des conflits” de la quina es la ponent, organitzada per la Comissió de la cultura, la ciència, de l’educació i dels mitjans de comunicació de l’APCE, on ha intervingut com a expert el Sr. Ramon TENA, director de “Dialoga” i formador del Consell d’Europa en els àmbits de la joventut, dels drets humans i de la transformació de conflictes.

 

  • La Sra. Patrícia RIBERAYGUA (GPD) ha assistit, entre altres, a l’audició en el marc dels treballs preparatoris al projecte de resolució i de recomanació intitulat “Assurer un meilleur suivi des recommandations du CPT: renforcer le rôle de l’Assemblée parlementaire et des parlements nationauxon han intervingut experts com el Sr. George TUGUSHI, expert del CPT i la Sra. Barbara BERNATH, secretaria general de l’Associació per a la Prevenció de la Tortura. 

 

  • El Sr. Víctor NAUDI (GPM-SDP) ha assistit a l’audició conjunta en el marc dels treballs preparatoris al projecte de resolució i de recomanació intitulat “Protéger les droits des personnes ayant un handicap psychosocial à l’égard des mesures involontaires en psychiatrie” organitzada per la Comissió d’afers socials, de la sanitat i del desenvolupament sostenible de l’APCE conjuntament amb la Comissió sobre la igualtat i la no discriminació, on han intervingut experts com la Sra. Beatrice Gabriela IOAN, presidenta del Comitè de Bioètica del Consell d’Europa, la Sra. Dunja MIJATOVIĆ, comissaria als Drets humans al Consell d’Europa i el Sr. Christos GIAKOUMOPOULOS, director general dels Drets humans i Estat de Dret del Consell d’Europa.

 

  • El Sr. Carles JORDANA (GPD) ha assistit, entre altres, a l’audició en el marc dels treballs preparatoris al projecte de resolució i de recomanació intitulat “Mise à jour des lignes directrices pour garantir des référendums équitables dans les Etats membres du Conseil de l’Europe” on ha intervingut el Sr. Nicos C. ALIVIZATOS, professor de Dret Constitucional del departament de Dret Públic de la facultat de dret de la Universitat d’Atenes.

 

Per ampliar la informació sobre aquesta sessió de l’APCE, podeu consultar l’enllaç següent:

http://assembly.coe.int/DefaultF.asp

Galeria d'imatges