Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Sessió plenària del 16è Consell General dels Joves

Sessió plenària del 16è Consell General dels Joves

Els participants en el 16è Consell General dels Joves han aprovat cinc de les sis proposicions de llei presentades, proposicions de lleis que han estat qualificades com a molt punyents. Abans d'iniciar la sessió plenària, i com és de costum, s'ha lliurat el premi del Concurs de cartells.

L'hemicicle ha estat, com és ja habitual, el lloc per fer el lliurament del premi del Concurs de cartells en el marc del 16è Consell General dels Joves que organitza el Consell General. La guanyadora de l’ Ipad 9.7 WIFI  d’enguany ha estat Maria Moles de 3r d’ESO del Col·legi Sagrada Família, la primera finalista ha estat Elen Rodríguez de 3r d’ESO del Collegi Sant Ermengol i la segona finalista, també de  3r d’ESO del Collegi Sant Ermengol, ha estat Alexandra Ventura.

Seguidament els joves consellers, asseguts ja als escons de l'hemicicle del nou edifici del Consell General, han seguit els protocols de les sessions ordinàries per debatre les sis proposicions de llei que s'han presentat.

La Proposició de llei qualificada per permetre la doble nacionalitat ha estat la més debatuda i ha estat aprovada per 20 vots a favor, 7 vots en contra i 1 abstenció.

El resultats finals de la resta de votacions són:

2- Proposició de llei per a la creació d’un centre de prevenció i tractament de conductes addictives per a menors.

 Aprovada per 17 vots a favor, 8 vots en contra i 3 abstencions

3- Proposició de llei per reduir el consum de drogues entre els joves.

Refusada per  8 vots a favor, 9 vots en contra i 11 abstencions

4- Proposició de llei per a la promoció de l’esport-estudi.

Aprovada per 15 vots a favor, 7 vots en contra i 6 abstencions

5- Proposició de llei de l’arribada i acollida de refugiats per raons humanitàries.

Aprovada per 16 vots a favor, 5 vots en contra i 7 abstencions

6- Proposició de llei per a la igualtat entre homes i dones.

Aprovada per 20 vots a favor, 1 vot en contra i 7 abstencions

Les cinc proposicions de llei aprovades han estat entrades al registre del Consell General poc després de la sessió per ser analitzades.

El Consell dels Joves és un projecte del Consell General organitzat per la Comissió d'Educació, Recerca, Cultura i Esports en col·laboració amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. Hi participen les escoles dels tres sistemes educatius del país amb alumnes de 14 a 16 anys, 28 dels quals exerceixen de consellers generals joves i 10 són suplents.

 

Galeria d'imatges