Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Salutació del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu de la festa de Meritxell

Salutació del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu de la festa de Meritxell

 

Amb la celebració de Meritxell, ens acomiadem un any més de l’estiu i retornem a les obligacions del curs amb energia renovada. Políticament arribem al final de la legislatura i ho fem amb nombrosos projectes a tràmit parlamentari, indicadors d’una Andorra que no s’atura, una Andorra que es transforma per millorar en els diversos àmbits. Perquè l’important procés de reformes que ha engegat el Principat els darrers anys ens ha de permetre avançar cap a una economia sostenible que sigui la base del benestar i el progrés social. Perquè hem de mirar esperançats cap al futur sense perdre les nostres arrels, la saviesa que els avantpassats ens han llegat i una identitat que ens recorda qui som en un entorn que, en globalitzar-se, perd part de la seva riquesa cultural.

Aquest any estem celebrant el 25è aniversari de la Constitució. L’efemèride ens serveix per fer bandera dels valors que en ella s’hi proclamen, que són en definitiva els valors de la societat andorrana: la llibertat, la igualtat, la justícia, la tolerància, la defensa dels drets humans i la dignitat de la persona. Per entendre aquests valors en el context actual i conèixer els reptes als quals s’enfronta avui la democràcia, el Consell General ha iniciat un cicle de conferències que tindrà continuïtat aquesta tardor. La reflexió de la mà dels escriptors, sociòlegs i pensadors que hem convidat ens conduirà, a poc a poc, a l’inici d’una altra celebració igual d’important: el 600 aniversari del Consell de la Terra.

La història del Consell de la Terra, com a assemblea representativa que ha evolucionat al llarg dels segles fins a convertir-se en l’actual institució parlamentària, demostra fins a quin punt els andorrans hem confiat en la capacitat d’entesa i d’arribar a acords per tal de decidir sobre els assumptes d’interès general. A les portes de començar un nou curs polític, desitjo que tots aquells que ens trobem en aquests moments a les institucions públiques, en un o altre paper, sapiguem estar a l’altura de la nostra responsabilitat i treballem amb generositat fins a la fi del mandat. Que no hi hagi mai cap altre interès en les nostres actuacions que no sigui el que creiem millor per a Andorra.

Bona festa de Meritxell a tothom.

Galeria d'imatges